ΑΡΘΡΑ Ειδήσεις Μάνης

​​Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ) στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης

​​Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ) στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ) για τα μέλη του Φυσιολατρικού Εθελοντικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Δυτικής Μάνης «ΓΑΙΑ», τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός εξειδικευμένου κύκλου σεμιναρίων από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και αφορούσε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες με στόχο την παροχή βασικής υποστήριξης της ζωής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση τακτικών διάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών, καθώς και σε μεθόδους καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε προπλάσματα.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, κ. Ανάργυρος Μαριόλης, υπογράμμισε ότι «Στόχος είναι να πραγματοποιούνται ανάλογα σεμινάρια κάθε χρόνο, ώστε να ανέβει περισσότερο τόσο το επίπεδο, όσο και η οργάνωση αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών κάθε είδους. Τα σεμινάρια απευθύνονται κατ΄ αρχήν σε επαγγελματίες υγείας και διασώστες αλλά, σε δεύτερο επίπεδο, σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να είναι προετοιμασμένος να παράσχει πρώτες βοήθειες, διότι η γνώση αυτή θα σώσει ζωές. Ευχόμαστε τέτοιου είδους ενέργειες να συνεχιστούν και στο μέλλον και θα σταθούμε στο πλευρό όποιων επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε κάτι τόσο σημαντικό που λέγεται πρώτες βοήθειες.».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πρόεδρο κ. Χ. Κωνστάντιου και τον Διοικητή κ. Κ. Ξυδέα καθώς και τα μέλη του Φυσιολατρικού Εθελοντικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Δυτικής Μάνης (ΓΑΙΑ) που για ακόμα μια φορά αγκάλιασαν τις δράσεις του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν προκειμένου να καταρτίσουμε τα μέλη τους σε θέματα πρώτων βοηθειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλληλοεκτίμηση αυτή εδραιώθηκε με την εγγραφή του κ. Ανάργυρου Μαριόλη στα μέλη του Συλλόγου ΓΑΙΑ.

Δείτε  Kέντρο Υγείας Αρεόπολης: "Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής".

Δείτε το φωτογραφικό υλικό:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *