ΑΡΘΡΑ Ειδήσεις Μάνης

Σπάρτη-Γύθειο : «Με τον νέο αυτοκινητόδρομο πιο κοντά»!!

Aν και πολλοί ακόμα προτιμούν την παλαιά Εθνική οδό της Τρίπολης με προορισμό την Σπάρτη λόγω του αυξημένου κόστους των διοδίων (περίπου 5 ευρώ) της Νέας Εθνικής οδού αλλά και των επιπλέον χιλιομέτρων περίπου 20 χλμ που θα πρέπει να διανύσουν οι οδηγοί , εντούτοις είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι με την Νέα Εθνική οδό Λεύκτρου-Σπάρτης  πλέον η Λακωνία έχει μπεί στο δίκτυο των σύγχρονων  αυτοκινητοδρόμων της χώρας, έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων.

Τα καλά νέα για την Λακωνία όμως συνεχίζουν να …έρχονται, καθώς αυτή την εποχή ολοκληρώνεται ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της περιοχής , αυτό της παράκαμψης της Σπάρτης.

Οι εργασίες στο τμήμα Σκούρα-Πυρί βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία. Με αυτό το έργο επιτυγχάνεται η γρηγορότερη διέλευση των αυτοκινήτων κατά 20 περίπου λεπτά με προορισμό το Γύθειο ή την Νεάπολη.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ
Πριν από μερικές μέρες δημοπρατήθηκε η συντήρηση της παλιάς Εθνικής Οδού Τρίπολη-Σπάρτη-Γύθειο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με κόστος 2,5εκ.ευρώ. Το έργο προβλέπει εργασίες ασφαλτόστρωσεις και επιδιόρθωση φθορών αλλά και εργασίες σήμανσης.
Το σημαντικό νέο όμως είναι η μελέτη που γίνεται για την κατά τόπους βελτίωσου του δρόμου Σπάρτη-Γύθειο. Πρόκειται για το τμήμα Πυρί-Γύθειο που σύμφωνα με τις μελέτες θα βελτιώσει σημαντικά τη χάραξη με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κερδίζουν επιπλέον χρόνο στο ταξίδι τους προς την παραλιακή πόλη της Λακωνίας ή τη Μάνη.
Το ζητούμενο είναι με την ολοκλήρωση της μελέτης να επιδιωχθεί η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έτσι ώστε μέσα στο 2017 να μπορέσει να δημοπρατηθεί και μέχρι το 2020, οι οδηγοί να φτάνουν με πολύ καλύτερες συνθήκες σε όλη τη Λακωνία.
Παραθέτουμε παρακάτω τον χάρτη της google με τις αναφερθείσες περιοχές :
Με πηγή το http://www.ypodomes.com/

 

Σχόλια

Δείτε  Δυτική Μάνη: "Γλυκιά Πλάνη"
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *