Ειδήσεις Μάνης

Kέντρο Υγείας Αρεόπολης: «Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ιατρική Απόβαση – 2016»,  φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης και Κρήτης, θα εκπαιδευτούν και θα συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση – 2016» διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος – Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό Κέντρο Υγείας στην Νότια Πελοπόννησο που εκπαιδεύει φοιτητές.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

Εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες.

Επικουρική υποστήριξη των απομακρυσμένων μονάδων υγείας του Ε.Σ.Υ. σε περιόδους αυξημένων αναγκών.

Γνωριμία των φοιτητών Ιατρικής με απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και προετοιμασία τους για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο).

Προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών.

Συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας, απαραίτητης για την ιατρική κοινότητα για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργικότητα της.

Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την επιλογή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης ως ένα από τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας που θα εκπαιδευτούν φοιτητές ιατρικής, καθώς και το Δήμο Αν. Μάνης και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Π. Ανδρεάκο για την έμπρακτη συνεισφορά του στην εξεύρεση χώρου φιλοξενίας των φοιτητών.

 

Δείτε  Κ.ΥΓ.Αρεόπολης: Ημερίδα για την "Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στην Αντιμετώπισης της Υπογονιμότητας

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ
Dr.  ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *