ΑΡΘΡΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Περιηγήσεις στη Μάνη

Πάμε Ταίναρο; (Βίντεο-Εικόνες)

Κείμενο-Φωτό-Βίντεο: Όμορφη Μάνη

Το ακρωτήριο Ταίναρο , το νοτιότερο ηπειρωτικό άκρο της Ευρώπης, εκτός από το αυτό γεγονός το οποίο του προσδίδει ιδιαίτερη αίγλη και φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο, αν το περπατήσει κάποιος θα διαπιστώσει ότι κρύβει και αμέτρητους  ιστορικούς θησαυρούς. Για την Μάνη ιδιαίτερα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ότι το Ταίναρο ή Ματαπάς κατά την μανιάτικη διάλεκτο , είναι η δική της Ακρόπολη.

DSC00067
Ο Ιστορικός Φάρος του Ταινάρου

Και πως να μην είναι όταν στο έδαφος του βρίσκεται ο ιερός ναός του Ταινάριου Ποσειδώνα, όταν μέσα στον βυθό της θάλασσας που ακουμπά το ακρωτήρι υπάρχει η λεγόμενη Πύλη του Άδη («Πύλη της εστί Ταινάρου προς εσχάτοις» γράφει ο Μέναδρος.) που την συνοδεύουν αμέτρητοι θρύλοι και ιστορίες.

Το Ταίναρο , είναι το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση της ιστορίας, αλλά και της γεωγραφίας και των παραδόσεων της Μάνης.

Με τον φακό της Όμορφης Μάνης επιχειρούμε να διανύσουμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στον ιστορικό Φάρο όπου κατά πολλούς βρίσκεται το …»τέλος του κόσμου»!!!

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας καταγράφεται στο παρακάτω 12 λεπτών βίντεο. Το αν πετύχαμε είναι στην δική σας κρίση , το σίγουρο είναι ότι νιώσαμε κατάπληξη και δέος αφενός από την εκπληκτική θέα που μας άφησε με το στόμα ανοικτό αλλά και αφετέρου διότι έστω για λίγο νιώσαμε μέρος αυτού του ανεξήγητου μυστηρίου που εκπέμπει ο ιδιόρρυθμος τούτος τόπος πιστεύοντας νοητά ότι βρισκόμαστε ανάμεσα από τους θρύλους και τις σκοτεινές του ιστορίες.

Δείτε τις φωτογραφίες μας:

Δείτε την καταγραφή μας:

Σχόλια

Δείτε  Η επιβλητική Μάνη με τους Πύργους της.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

One Reply to “Πάμε Ταίναρο; (Βίντεο-Εικόνες)

  1. το Ταίναρο είναι το νοτιότερο άκρο της Ανατολικής ηπειρωτική Ευρώπης … διότι το νοτιότερο άκρο όλης της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι το Γιβραλτάρ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *