ΑΡΘΡΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ Περιηγήσεις στη Μάνη

Aπό την Μάνη στην Τοσκάνη!Άρθρο του Μπάμπη Παυλόπουλου

20
Ο Πύργος των Ψυκακιάνων στον Χαραμπό.Φωτό Μπάμπης Παυλόπουλος

Ένα εκπληκτικό άρθρο του Μπάμπη Παυλόπουλου, στο οποίο γίνεται αναφορά μέσα από μια- ξεκούραστη στον αναγνώστη- ιστορική περιήγηση ντυμένη με εικόνες ( για του λόγου το αληθές), σχετικά με τις ομοιότητες των περιοχών της Τοσκάνης και της Μάνης. Ομοιότητες που εντοπίζονται  στην κοινωνική οργάνωση , τις  αντιθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ των οικογενειών,  αλλά και εν τέλει στην δημιουργία πύργων με πολλά κοινά στοιχεία τόσο ως προς το κτίσιμο όσο και για την χρησιμότητα τους.

Παράλληλα πέρα από την εξιστόρηση για το πως τελικά συμβαίνει να υπάρχουν ομοιότητες στις δύο αυτές περιοχές , στο άρθρο γίνεται αναφορά με τον ενδιάμεσο τίτλο : «…τουριστική ανάπτυξη και «τουριστική ανάπτυξη» και στα κακώς κείμενα της αντιμετώπισης από την Ελληνική πολιτεία τέτοιων ιστορικών θησαυρών, όπως ο μοναδικός τούτος  τόπος που ακούει στο όνομα Μάνη και μάλιστα συγκρίνοντας την με την αντίστοιχη αντιμετώπιση της εκεί πολιτείας  στην γειτονική Τοσκάνη και στους  θησαυρούς της.

Αξίζει λοιπόν να διαβάσετε το μοναδικό  άρθρο του κου Μπάμπη Παυλόπουλου  , τον οποίο μπορείτε να γνωρίσετε μέσα από την ιστοσελίδα Μπάμπης Παυλόπουλος , όπου υπάρχει και η προσωπική συλλογή του που περιέχει την βιβλιογραφία του , άρθρα καθώς και υπέροχο φωτογραφικό υλικό.

Για την ανάγνωση του άρθρου πατήστε εδώ: Mani – Toskani

Ιστοσελίδα Ενδιαφέροντος  http://www.iconstravel.com/

Σχόλια

Δείτε  O Λευτέρης Πετρούνιας στην κορυφή του κόσμου!! "Ναι ρε Ελλάδα" είπε το χρυσό παιδί!!!(βίντεο)
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *