ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ Ρετρο

Παλιά Μάνη: «Ένα φωτογραφικό ταξίδι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις»

Το μέλλον είναι εκατοντάδες χιλιάδες νήματα. Το παρελθόν όμως είναι ένα ύφασμα που δεν μπορεί να ξηλωθεί.

Orson Scott Card, 1951-, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Σε αυτό μας το άρθρο κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν το οποίο όσο κι αν οι καιροί αλλάζουν, όσες αλλαγές συμβαίνουν, στην μνήμη τουλάχιστον των παλαιότερων, παραμένει χαραγμένο με ανεξίτηλα χρώματα μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις του.

Φωτογραφίες ασπρόμαυρες , ξεθωριασμένες μεν από τον χρόνο , αλλά όχι και από την καρδιά μας, χάρις την επιμονή ορισμένων ρομαντικών εραστών της παλιάς Μάνης , έχουν αποτυπωθεί και υπάρχουν σήμερα ώστε να φέρνουν πιο κοντά μας το χτες.

Ένας τέτοιος εραστής της παλιάς Μάνης είναι ο Γιάννης Βουρλίτης ο οποίος με τον φωτογραφικό φακό του, κάτω από δύσκολες καταστάσεις  τον καιρό εκείνον, περιηγήθηκε στα χωριά όλης της Μάνης και αποτύπωσε την εικόνα τους, έτσι ώστε να μας δίνει την ευκαιρία σήμερα, βλέποντας τες, να ταξιδεύουμε στον όχι και πολύ μακρινό χρόνο.140

Το πλούσιο φωτογραφικό του υλικό έχει συγκεντρωθεί και βρίσκεται στην «Εικονοβίβλο της Μάνης» σε εκδόσεις της  Αδούλωτη Μάνη  του Γιώργου Δημακόγιαννη.

Μαζί ας πάρουμε μια γεύση από κάποιες φωτογραφίες που ζωντανεύουν στην μνήμη κάποιων από εμάς , τα παιδικά μας χρόνια στην Παλιά, φτωχή μεν, αλλά πλούσια σε καρδιά και περηφάνια , Μάνη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Δείτε  Καρδαμύλη: "Η αρχόντισσα της Έξω Μάνης".
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *