ΑΡΘΡΑ Ειδήσεις Μάνης

Περιβαλλοντικό «έγκλημα» στην Κοκκάλα Μάνης.

Ένα τεράστιο περιβαλλοντικό «έγκλημα» μοιάζει να συντελείται στον οικισμό Κοκκάλα της προσηλιακής Μέσα Μάνης.

manh3
Η επίμαχη παραλία της Κοκκάλας.

Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, στην παραλία Σολοτερίου της Κοκκάλας έχει στηθεί ένα εργοτάξιο , με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κου Πέτρου Ανδρεάκου , το οποίο προβαίνει σε αυθαίρετη επιχωμάτωση της παραλίας αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία και το παραδοσιακό στυλ της , αφού τα μηχανήματα καταστρέφουν και απομακρύνουν τις λαλούδες οι οποίες αποτελούν τα παραδοσιακά βότσαλα της Μάνης.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση με μέριμνα των κατοίκων της περιοχής, η διαδικασία είναι παράνομη καθώς το έργο παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος περί προστασίας του αιγιαλού καθώς και τον ν.2971/2001 για την αυθαίρετη παρέμβαση επί της παράχθιας ζώνης ενώ η περιοχή της Μάνης ειναι χαρακτηρισμένη στο σύνολό της ως Natura 2000.

Παρά τις αιτιάσεις για αυτή την ενέργεια των διοικούντων της περιοχής, οι οποίοι μιλούν για τουριστική ανάπτυξη της , οι κάτοικοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συμβάλλουν με την σιωπή τους στην καταστροφή της εν λόγω παραλίας και την αλλοίωση  της παραδοσιακής φυσιογνωμίας της, για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, και με απανωτές μηνύσεις έχουν σταματήσει τις διαδικασίες.

Σημείωση Όμορφης Μάνης:

Αν για κάτι μπορεί και υπερηφανεύεται η πατρίδα μας η Μάνη , είναι γιατί όσα χρόνια και αν πέρασαν έμεινε αναλλοίωτη στις όποιες τεχνολογικές, οικολογικές ή άλλες παρεμβάσεις έγιναν. Το τοπίο της Μάνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία , τα ήθη και τα έθιμα της και την φυσιογνωμία των κατοίκων της.
Εάν κάποιος θελήσει να παρέμβει στον τόπο αυτό ας το κάνει με την αναστήλωση των ιστορικών εκκλησιών που δείχνουν να καταρρέουν εγκαταλελειμμένες και την αναπαλαίωση των δεκάδων πύργων, οι οποίοι και αυτοί μαραζώνουν και ας κρατούν μέσα το υψηλό φρόνημα των προγόνων μας Μανιατών οι οποίοι παρέμειναν ελεύθεροι χωρίς ίχνος δουλίας, σε ολόκληρη την ιστορία τους. 
Οι παρεμβάσεις όπως στην παραλία της Κοκκάλας και την δήθεν μετατροπή της σε μια σύγχρονη πλάζ , μόνο κακό μπορεί να κάνει στην διαφορετικότητα και μοναδικότητα του ιστορικού τόπου που λέγεται Μάνη και για την οποία μιλά όλος ο κόσμος.
Ας μην γίνει λοιπόν ΚΑΙ η Μάνη ένας παραδοσιακός ιστορικός τόπος που όμως αργοσβήνει και χάνεται και μάλιστα με αυτόχειρες τους ίδιους τους κατοίκους της που κρατούν ένα κομμάτι εξουσίας!!

Σχόλια

Δείτε  Aθήνα-Σπάρτη σε δυο ώρες, από τις 18 Απριλίου.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *