KATΩ ΜΑΝΗ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ

Καλύβια:»Οικισμός που η φύση τον στολίζει με τις χάρες της»

Φώτο καλυβια ΠαγανέαΤα Καλύβια με τον οικισμό της Παναγέας αποτελούν τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα παράκτια
τοπία της χώρας, όπου τα χρώματα της γης σταματούν μπροστά στο απέραντο γαλάζιο.Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ιδιόρρυθμο φυσικό χώρο. Ένα χώρο που διάλεξε να κάνει δικό της η φύση. Τον γέμισε με τα προικιά της, τον στόλισε με τις χάρες της, ξέσπασε όμως και τη μανία της στο ατέρμονο πέρασμα του γεωλογικού χρόνου.

Βράχινα κομμάτια γης παραδομένα στη διάβρωση των στοιχείων, άλλοτε μεταμορφώνονται σε κόκκους άμμου και άλλοτε σαν παράξενα γλυπτά στοιχειωμένα κοιτούν αιώνια το πέλαγος.

Ο μόχθος για την επιβίωση και το πείσμα των ανθρώπων που έζησαν σ΄αυτόν τον τόπο άφησαν τα δικά τους σημάδια στη μοναδική αυτή φυσιογνωμία, σφραγίζοντας με την ανθρώπινη παρουσία το αλλόκοτο μωσαϊκό των Μανιάτικων ακτών.

Ανάμεσα σε χορταριασμένα χαλάσματα, καλλιεργημένα ελαιοπερίβολα, λόφους που σβήνουν στην άκρη της θάλασσας απλώνεται το χωριό που φτάνει μέχρι την άκρη της παραλίας. Διαβαίνοντας τα μικρά και όμορφα σοκάκια, συναντάς ανθρώπους ευγενικούς και ζεστούς, έτοιμους να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα ότι είσαι ένας από τους συντοπίτες τους.

Σήμερα οι κάτοικοι των Καλυβίων είναι λιγότεροι από 50. Παρ΄όλα αυτά όμως και όσοι έχουν ξενιτευτεί ή μένουν για λόγους επαγγελματικούς μακριά από το χωριό τους, κρατούν τις επαφές τους με τη γενέθλια γη ή την γη των προγόνων τους και σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται δεν παύουν να εκδηλώνουν την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Τα Καλύβια έχουν μια όμορφη παραλία η οποία γεμίζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με λουόμενους. Εξελίσσεται σε θέρετρο με αυξανόμενο αριθμό τουριστών και υποδομών χωρίς να αλλοιώνεται η ζεστασιά που προσφέρει η ανθρώπινη παρουσία. Πολλά κτίσματα αναπαλαιώνονται και νέα οικοδομούνται για να καλύψουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες του τουρισμού.

Δείτε  Μανιάτικη Ρούγα: "Μια πολύ όμορφη παιδική ανάμνηση".

Χωρίς αμφιβολία τα Καλύβια είναι ιδανική τοποθεσία για ήρεμες διακοπές.

Σ΄αυτή την Μανιάτικη γωνιά οι ρυθμοί της ζωής είναι χαλαροί, ενώ οι ομορφιές της φύσης, όπου συνδυάζεται η αγριάδα του ορινού πέτρινου όγκου του Ταϋγέτου , το πράσινο των δέντρων που στολίζουν το χωριό και το γαλάζιο της θάλασσας με το μεθυστικό της άρωμα προκαλούν τις αισθήσεις για να απολαύσουν αυτό το δώρο, γιατί πίσω από τη βουή της πόλης, υπάρχει η ηρεμία της φύσης, οι ήπιοι ρυθμοί ζωής , το φευγιό από την καθημερινότητα και η γνωριμία καινούργιων κόσμων και εμπειριών.

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *