ΑΡΘΡΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ ΕΞΩ ΜΑΝΗ Λαογραφία Μάνης Περιηγήσεις στη Μάνη

Καστάνια Μάνης: «Η βραβευμένη εκκλησία του Αγίου Πέτρου»(Εικόνες-Βίντεο)

Κείμενο-Φώτο-Βίντεο: Όμορφη Μάνη

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν τους νικητές των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά για το 2016, τηIMG_2672 μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή βράβευση στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην κατηγορία «Αποκατάσταση», δύο έργα από την Ελλάδα απέσπασαν το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Πρόκειται για τον Βυζαντινό Ναό Αγίου Πέτρου στην Καστάνια Μάνης και τον Παραδοσιακό νερόμυλο στον Αγ. Γερμανό Πρεσπών».

Η ιστοσελίδα μας omorfimani.gr βρέθηκε στο ένα έργο από αυτά και συγκεκριμένα τον Βυζαντινό Ναό Αγίου Πέτρου στην Καστάνια Μάνης.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες μας καθώς και βίντεο από την εικόνα που δείχνει σήμερα -μετά την αποκατάσταση -ο Ναός του Αγίου Πέτρου. Φυσικά δεν λείπουν και κάποιες φωτογραφίες από την πανέμορφη και γραφική Καστάνια που βρίσκεται μια ανάσα από τον Ταΰγετο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δείτε το βίντεο μας:

 Σημ. Ομορφη Μάνη: Ευχαριστούμε τον κο Κώστα Παπαμικρουλέα για την άψογη φιλοξενία, καθώς και για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε.

Επίσης ευχαριστούμε και τον κο Δαμιανό Δουράκη για την συμβολή του στην επικοινωνία με τους αρμοδίους στην Καστάνια Μάνης.

Σχόλια

Δείτε  Καλλιανέϊκα : "Πανέμορφα και ιστορικά"
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *