Ειδήσεις Μάνης Περιηγήσεις στη Μάνη

H πρώτη φωλιά της Caretta caretta για φέτος στον Λακωνικό Κόλπο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Μαΐου εντοπίστηκε η πρώτη φωλιά Caretta caretta στον Λακωνικό κόλπο και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην παραλία του Βαλτάκι. dd3eafafa3047b72ef9102a5dbf65a88_L

Το φετινό θερινό πρόγραμμα μελέτης και προστασίας του Λακωνικού Κόλπου ξεκίνησε στις 28 Μαΐου, θα διαρκέσει ως τις 17 Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καταγραφή της ωοτοκίας των χελωνών, εντοπισμό και παρακολούθηση των φωλιών, προστασία των φωλιών από πιθανές καταστροφές, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της περιοχής. Συγκεκριμένα στην περιοχή του Λακωνικού αναμένεται η συμμετοχή περίπου 150 ατόμων, κυρίως ευαισθητοποιημένων νέων επιστημόνων οι οποίοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμβάλλουν στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής.

Η σημασία της περιοχής είναι μεγάλη καθώς αποτελεί μία από τις κύριες περιοχές ωοτοκίας της Caretta caretta στην Πελοπόννησο. Αυτό το γεγονός μαζί με την συνεργασία τοπικών φορέων μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη του κόλπου του Λακωνικού και στην προσέλκυση επισκεπτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» αναφέρει:

«Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι προστατεύοντας την θαλάσσια χελώνα, προστατεύουμε το περιβάλλον άρα και τον άνθρωπο! Πετώντας πλαστικές σακούλες δεν βλάπτουμε μόνο την χελώνα αλλά και εμάς τους ίδιους αφού τα απορρίμματα αυτά μέσα από την τροφική αλυσίδα καταλήγουν στον οργανισμό μας! Αν χτίζουμε πάνω στις παραλίες καταστρέφοντας τις αμμοθίνες, δεν μειώνουμε μόνο τον διαθέσιμο χώρο για την ωοτοκία αλλά οδηγούμε τις παραλίες σε μία βραχυπρόθεσμη διάβρωση που θα καταλήξει σε μακροπρόθεσμη εξαφάνιση των αγαπημένων παραλιών μας! Αν αφήνουμε τα αποτσίγαρα στις παραλίες μας τότε αυτά θα καταλήξουν στην θάλασσα και προκαλώντας ρύπανση θα σκοτώσουν τα ψάρια που αποτελούν βασική τροφή μας! Ας προσέχουμε για να έχουμε λοιπόν! Καλό καλοκαίρι με σεβασμό και αγάπη προς ό,τι βρίσκεται δίπλα μας!».

Πηγή: https://www.eleftheriaonline.gr/

Δείτε  Κέντρο Υγείας Αρεόπολης: Καρκίνος Μαστού -Πρόληψη & Έγκαιρη Διάγνωση.

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *