Ειδήσεις Μάνης Λαογραφία Μάνης

«H Σάτιρα στη Μάνη: «Μια ζεστή μανιάτικη εκδήλωση στον Πειραιά».Φωτό-Βίντεο

Μια πολύ ζεστή, ανθρώπινη και αμιγώς μανιάτικη εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 και ώρα 19.00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ευγενία Μπρμπαγιάννη Δικηγόρος
Ευγενία Μπρμπαγιάννη Δικηγόρος

Το Νεοκλασικό της οδού Φίλωνος γέμισε από Μανιατόκοσμο που μπορεί να μένει στην Πρωτεύουσα λόγω υποχρεώσεων, αλλά με την αθρόα παρουσία του απέδειξε ότι ζει και αναπνέει για την μητέρα πατρίδα Μάνη.

Την εκδήλωση λάμπρυναν  με την παρουσία τους η Δικηγόρος κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη , δροσερή, χαμογελαστή και καλοσυνάτη , όπως πάντα άλλωστε,  η οποία ήταν και η συντονίστρια της εκδήλωσης ,  ο  κορυφαίος Συγγραφέας κος Κυριάκος Κάσσης, και ο επίσης κορυφαίος  Γλύπτης κος Πέτρος Γεωργαρίου, οι οποίοι μίλησαν εκτενώς για το άγνωστο στους περισσότερους από εμάς λογοτεχνικό είδος τη «Σάτιρα» και πιο συγκεκριμένα την «Σάτιρα στην παλιά Μάνη».

Στην ίδια εκδήλωση μεταξύ άλλων και  η δημοσιογράφος Σπυριδούλα-Ίριδα Σπανέα παρουσίασε σατιρικά ποιήματα με την ονομασία Στίχοι-Θύται .Οι “Στίχοι Θύται” μπορεί να ασχολούνται με πρόσωπα και καταστάσεις της σύγχρονης επικαιρότητας αλλά ως λογοτεχνικό κείμενο προσεγγίζουν την ιδιότυπη μορφή της μανιάτικης“τσάτιρας” (όπως την αποκαλούν εξαιτίας του τσιτακισμού) που, μαζί με τα μοιρολόγια, “ανθούσαν” τα παλαιότερα χρόνια στη νότια Λακωνία.

Η εκδήλωση ήταν ζεστή, ανθρώπινη, φιλική  και αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την δημιουργία, στο τέλος της, μιας μεγάλης μανιάτικης ρούγας, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Μάνη αλλά και την χώρα γενικότερα και μάλιστα συνοδεία μανιάτικων εδεσμάτων προσφορά των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ,επιφανείς Μανιάτες που ξεχωρίζουν για την πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα τους , καθώς και Πρόεδροι συλλόγων της Μάνης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την υπέροχη αυτή εκδήλωση:

Δείτε  Τραγωδία στον Κότρωνα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα - Ένας άνδρας νεκρός

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Δείτε το βίντεο μας:

 

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *