Ειδήσεις Μάνης Λαογραφία Μάνης

Χαρίλαος Βασιλάκος: «Ο άγνωστος-πρώτος μαραθωνοδρόμος του 1896».

Χαρίλαος Βασιλάκος
Χαρίλαος Βασιλάκος

Ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση στον Μαραθωνοδρόμο Χαρίλαο Βασιλάκο οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαϊου 2016 (Ώρα 20.00) ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά (ΣΔΥΠ)  στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Σπύρος Λούης
Σπύρος Λούης

Ο Ντόναλντ-Γεώργιος Μακφαίηλ στο βιβλίο του, “Ο Χαρίλαος Βασιλάκος και η αμφιλεγόμενη πρωτιά του Σπύρου Λούη”, υποστηρίζει ότι η νίκη του Λούη ήταν μία απάτη. Ο Χαρίλαος Βασιλάκος τερμάτισε δεύτερος στον Μαραθώνιο και σύμφωνα με τον Μακφαίηλ, αυτός ήταν ο πραγματικός νικητής. Ο Σπύρος Λούης είχε διανύσει μεγάλο κομμάτι της διαδρομής μέσα σε ένα κάρο και εμφανίστηκε ξαφνικά λίγο πριν τον τερματισμό, ξεκούραστος και “αεράτος”….

Ο  Γ.Π.Δημακόγιαννης Εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης» με καυστικό σχόλιο το οποίο ανάρτησε στην σελίδα του στο fb  για την εκδήλωση αυτή αναφέρει τα εξής:

Για δεύτερη φορά τιμάτε στον Πειραιά…
Για δεύτερη φορά τιμήθηκε στην Ολυμπία…
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μάνη σχεδόν λησμονημένος…
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ,ο αείμνηστος αθλητής-θρύλος!

Ολοκληρωμένο ρεπορτάζ  της Όμορφης Μάνης για τον Αθλητή- Θρύλο Χαρίλαο Βασιλάκο εδώ:Ντόναλντ-Γεώργιος Μακφαίηλ:“Ο Χαρίλαος Βασιλάκος και η αμφιλεγόμενη πρωτιά του Σπύρου Λούη”

 

Σχόλια

Δείτε  Ο Θρυλικός Μπέης στη Λάγια.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *