ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ Περιηγήσεις στη Μάνη

«Το Μαγαζάκι της Θοδώρας» στο Λιμένι!

Φεύγοντας δυτικά  από την πανέμορφη όσο και γραφική Αρεόπολη με το βλέμμα στραμμένο στον Μεσσηνιακό κόλπο , η εικόνα από τον δρόμο που αντικρίζεις είναι χωρίς υπερβολή εκπληκτική.Από ψηλά διακρίνεις τα σμαραγδένια  γαλαζοπράσινα θαλασσινά νερά του όρμου Οιτύλου που στην κατάληξη τους-ανατολικά- απλώνεται ένας μαγευτικός παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπιτάκια που χωρίς υπερβολή θαρρείς ερωτοτροπούν με τα κύματα.

Θέα από το Μαγαζάκι της Θοδώρας
Θέα από το Μαγαζάκι της Θοδώρας

Είναι το διάσημο σε όλο τον κόσμο: Λιμένι. Βλέποντας το από ψηλά είναι αδύνατον να μην διακρίνεις  λίγο απόμακρο και νοτιότερα τον περίφημο πύργο των Μαυρομιχαλαίων και δη του Πετρόμπεη ο οποίος είναι ο τελευταίος και πιο ξακουστός Μπέης της Μάνης.

Κατεβαίνοντας το φιδίσιο δρόμο και μπαίνοντας στον οικισμό αριστερά σου φαντάζει παραμυθένιο ένα πανέμορφο μαγαζάκι φτιαγμένο με πολύ μεράκι, αφού συνδυάζει τις πολύχρωμες νησιωτικού τύπου καρεκλίτσες με τα ολοστρόγγυλα τραπεζάκια κι όλα αυτά περιστοιχισμένα με όλων των ειδών  λουλούδια και πρασινάδες που ευωδιάζουν υπέροχα τον χώρο , διατηρώντας όμως και το παραδοσιακό  μανιάτικο στοιχείο όντας πέτρινο και έντεχνα στολισμένο με όλα τα μανιάτικα σουβενίρ.

Απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα από "Το Μαγαζάκι της Θοδώρας"
Απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα από «Το Μαγαζάκι της Θοδώρας»

Είναι το περίφημο «Μαγαζάκι της Θοδώρας».

Το «Μαγαζάκι της Θοδώρας» βρίσκεται θαρρείς μέσα στη θάλασσα, αφού σχεδόν το ακουμπάει και απολαμβάνοντας τον καφέ σου ή λιχουδιές από την παραδοσιακή  μανιάτικη αλλά και ελληνική κουζίνα νομίζεις ότι βρίσκεσαι πάνω στο κύμα, ενώ παράλληλα μαγεύεσαι από την θέα που αντικρίζεις. Ανατολικά απλώνεται όλο ο πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός του Λιμενιού με τα πυργόσπιτα και τα πολύχρωμα βράχια, δυτικά βλέπεις όλη την μαγεία του Μεσσηνιακού και βόρεια (μπροστά σου δηλαδή) διακρίνεται το ιστορικό Καραβοστάσι.

Παραδοσιακό και φιλόξενο
Παραδοσιακό και φιλόξενο

Ο Θοδωρής και η Θοδώρα οι ιδιοκτήτες του καταστήματος με περίσσια ευγένεια και μανιάτικη φιλοξενία είναι στην υποδοχή και με την συνδρομή όλου του προσωπικού, σου παρέχουν ότι τους ζητήσεις και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες της εποχής .

Δείτε  Λευτέρης Πετρούνιας: "Νέος Θρίαμβος για το Μανιατόπουλο μας"(Βίντεο)

Σύμφωνα με τον Θοδωρή, τον σύζυγο της Θοδώρας, «Το μαγαζάκι της Θοδώρας» ίσως είναι από τα παλαιότερα στο Λιμένι  και μάλιστα στο σημείο αυτό υπήρχε ένα πηγάδι όπου ξεδιψούσε όλα τα περαστικά καράβια που στάθμευαν στον όρμο του Οιτύλου για το λόγο αυτό.Όλα τα οικόπεδα γύρω από αυτό, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, ανήκαν στην οικογένεια των Μαυρομιχαλαίων.

"To Μαγαζάκι της Θοδώρας" μας προσκαλεί
«To Μαγαζάκι της Θοδώρας» μας προσκαλεί

Στο «Μαγαζάκι της Θοδώρας¨ο επισκέπτης θα βρει όλα τα μανιάτικα εδέσματα (σύγκλινο, τραβηχτές, τηγανίδες κ.α ) παραδοσιακή μανιάτικη κουζίνα καθώς και φρεσκότατο ψάρι.

Είναι αδύνατον να περάσεις το Λιμένι και να μην πιείς έναν καφέ ή να μην απολαύσεις ένα ουζάκι με σύγκλινο στο περίφημο , ζεστό και όμορφο σαν ζωγραφιά «Μαγαζάκι της Θοδώρας».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε τον σύνδεσμο Το Μαγαζάκι της Θοδώρας Facebook .

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *