Ειδήσεις Μάνης

«Μani Run»:Ο πρώτος αγώνας στην Μάνη είναι γεγονός!

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης διοργανώνουν το Σάββατο 28 Μαΐου, ορεινούς αγώνες δρόμου με την ονομασία «Mani Run» στον Γερολιμένα.ManiTrailRun_2016
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Αναλυτική περιγραφή
Ο πρώτος αγώνας στην Μάνη είναι γεγονός!
Η Ένωση Απανταχού Μανιατών με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης διοργανώνουν το Σάββατο 28 Μαΐου, ορεινούς αγώνες δρόμου με την ονομασία «Mani Run»! με εκκίνηση και τερματισμό τον πανέμορφο Γερολιμένα!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 4 διαδρομές:

– Η πρώτη έχει μήκος 24 χλμ. και θετική υψομετρική 500μ.
Στη διαδρομή αυτή οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τα γραφικά μονοπάτια από το σημείο εκκίνησης (Γερολιμένας ) ως τον τερματισμό (Γερολιμένας) περνώντας μέσα από τους γραφικούς οικισμούς και τα βουνά της Μάνης απολαμβάνοντας το εκπληκτικό και ποικιλόμορφο τοπίο που συνδυάζει το βουνό με την θάλασσα.
Οικισμοί: Γερολιμένας- Άλικα – Κυπάρισσος-Τσικαλιά -Μουντανίστικα-Λιοντάκι – Δίπορο-Κάτω Μπουλαριοί -Νέασα -Οχιά – Γερολιμένας.

– Ακολουθούν δύο διαδρομές, μικρότερης δυσκολίας για λιγότερο έμπειρους δρομείς, μήκους 6,3 και 12,6 χλμ .Με εκκίνηση την Αρχία και τερματισμό τον Γερολιμένα.
Στις διαδρομές αυτές οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τους δρόμους ασφάλτου που ενώνουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και θα απολαύσουν το ιδιαίτερο τοπίο της Μάνης.
Οικισμοί 6,3 km : Αρχία -Κεχριάνικα-Κέρια – Γερολιμένας.
Οικισμοί 12,6 km: Αρχία-Κεχριάνικα-Έλια-Κούνος-Καλόπυργος -Δρύ-Οχιά-Γερολιμένας.

– Τέλος μία διαδρομή ασφάλτου μήκους 2,5χλμ. γύρω από τον παραδοσιακό οικισμό του Γερολιμένα για τους μικρούς δρομείς αλλά και όσους θέλουν να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής.

Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων και βέβαια έχουν φροντίσει έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Δείτε  Ο γαστρονομικός πολιτισμός της Λακωνίας σε ένα βιβλίο .

Πιο συγκεκριμένα στις παροχές του αγώνα περιλαμβάνονται ο ανεφοδιασμός και η υποστήριξη των συμμετεχόντων από εθελοντές στους σταθμούς τροφοδοσίας, υγειονομική υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικά για όλους τους συμμετέχοντες, απονομές επάθλων για τους νικητές και βέβαια μουσική εκδήλωση και μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ για τη διαδρομή των 24 χλμ. και 5 ευρώ για τις μικρότερες διαδρομές των 12,3 και 6,3 χλμ. ενώ για τη μικρή διαδρομή των 2,5 χλμ. η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Για οτιδήποτε άλλες πληροφορίες πατήστε εδώ

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *