ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ Περιηγήσεις στη Μάνη

Mάνη: Ανυπότακτη Γη! (Βίντεο)

Μάνη: Ανυπότακτη και Αδούλωτη Γη.

IMG_1919
Mάνη Ανυπότακτη Γη

Γη που αντιδρώντας στις κοσμογονικές αλλαγές με την πάροδο των χρόνων και σε πείσμα όλων παραμένει άγονη, ακατέργαστη, και δύσβατη σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την λαμπρή ιστορία  και τους θρύλους της   που την κρατάν αναλλοίωτη , έτσι που περπατώντας, την θαρρείς ότι ζεις εκείνη την εποχή των πολεμιστών, του γδικιωμού, των μοιρολογιών της και της περηφάνιας της.

IMG_1924
Mάνη : Ανυπότακτη Γη

Όλοι οι οικισμοί της Μάνης , ακόμα και σήμερα δίνουν την αίσθηση της ετοιμότητας για πολεμικές συρράξεις με τους πύργους τους να κρατούν στα σπλάχνα τους χιλιάδες πολεμίστρες έτοιμες ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν.

Περπατώντας στα πέτρινα σοκάκια των οικισμών της σου δίνεται η αίσθηση ότι κάποιο μάτι πίσω από τα μικροσκοπικά παραθυράκια των πανύψηλων πύργων τους σε παρακολουθεί.

Όταν πέσει η νύχτα στη Μάνη στοιχειώνουν πραγματικά οι ιστορίες των πειρατών-κουρσάρων  και αγναντεύοντας το ακρωτήρι της , σε τρομάζει με την αγριάδα που εκπέμπει, γνωρίζοντας μέσα σου μάλιστα, ότι κάπου εκεί βρίσκεται η πύλη για τον Κάτω κόσμο.

Για του λόγου το αληθές επιχειρούμε μέσα από ένα βίντεο διάρκειας περίπου 12 λεπτών να σας δώσουμε μια εικόνα από την σημερινή (που δεν απέχει πολύ από την παλαιότερη) Μάνη.

Η περιήγηση μας γίνεται μέσα σε επιλεγμένα ιστορικά χωριά αν και  η αλήθεια είναι ότι όλα τα χωριά  χρήζουν ιστορικής ανάλυσης, δεδομένου ότι το κάθε ένα από αυτά διαθέτει μια ισχυρή οικογένεια με ξεχωριστή ιστορία.

Είστε έτοιμοι για την περιήγηση μας με ολοζώντανες εικόνες της Μάνης που παραμένει έως σήμερα ανυπότακτη και αδούλωτη;

Ξεκινάμε:

 

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Δείτε  6 Σημεία που οφείλεις να επισκεφθείς στη Μάνη!
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *