ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ Περιηγήσεις στη Μάνη

Η Άνοιξη στη Μάνη και η μεγάλη εορτή του Πάσχα.

Κείμενο: Όμορφη Μάνη

‘Οσο και εάν η γη της Μάνης είναι άνυδρη, ξερή , σκληρή και άγονη, δίνοντας την εντύπωση ότι την άνοιξη στερείται το πανέμορφο χρώμα των λουλουδιών, της άπλετης πρασινάδας και τους εκπληκτικούς συνδυασμούς χρωμάτων που δημιουργεί η φύση αυτή την εποχή , εντούτοις η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η φύση στη Μάνη παίρνει μια χρυσαφένια όψη από άκρη σε άκρη , οι μυρωδιές των λουλουδιών αγγίζουν και το πιο απόμακρο χωριό ενώ τα πανέμορφα χρώματα της φύσης εναλλάσσονται και λαμπυρίζουν με πρωτόγνωρη μαγεία.spring

Η ηρεμία της φύσης, που ξαναβρίσκει τον εαυτό της μετά από τον βαρύ χειμώνα, σε συνδυασμό με το τιτίβισμα των πουλιών αλλά και την απόλυτη χρωματική οπτική πανδαισία που δείχνει ακόμα και τους βράχους να πνίγονται από τα λουλούδια δημιουργούν μια ξεχωριστή, μοναδική ανοιξιάτικη νότα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στην ανοιξιάτικη Μάνη και τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, όπως αυτό γιορτάζεται στον ιερό τούτο τόπο.kyrimai anoixi apo fb 3

Είναι απόσπασμα από το DVD που αποτελεί συνοδευτικό του εξαιρετικού βιβλίου «Η Παραδοσιακή Διατροφή στη Μάνη» της κας Ελένη Τζικάκου σε έκδοση της «Αδούλωτης Μάνης» του Γ.Π.Δημακόγιαννη.

Την έρευνα και παρουσίαση της ταινίας έχει αναλάβει η κα Ελένη Τζικάκου. Η αφήγηση ανήκει στον Κώστα Γιαλίνη, ενώ το σενάριο είναι των Ελένη Τζικάκου, Γεωργίου Δημακόγιαννη και Λεωνίδα Δρογκάρη.

Άνοιξη στη Μάνη. from Όμορφη Μάνη on Vimeo.

Σχόλια

Δείτε  Ο Κωνσταντής Κολοκοτρώνης: Ο τάφος του στα Κυβέλεια της Μηλέας Μάνης.(Εικόνες-Βίντεο)
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

One Reply to “Η Άνοιξη στη Μάνη και η μεγάλη εορτή του Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *