ΕΞΩ ΜΑΝΗ

Λαγκάδα Μάνης : «Ένα χωριό ζωγραφιά!!»

 Αποστολή Όμορφη Μάνη

Κείμενα-Φώτο Όμορφη Μάνη

Στο δρόμο της Δυτικής Μάνης  με κατεύθυνση την Στούπα ξεκινώντας από την Αρεόπολη , προσπερνώντας το χωριό του Νίκωνα Αρκουδέα, γνωστού πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Άγιος Νίκων ή Πολιάνα, μετά από μια  στροφή του δρόμου ξαφνικά  απλώνεται μπροστά σου το πανέμορφο χωριό της Λαγκάδας.Είναι αμφιθεατρικά κτισμένο στην πλαγιά ενός καταπράσινου  λόφου και η εικόνα του σε παραπέμπει σε πίνακες ζωγραφικής από αυτούς τους εντυπωσιακούς που διαφημίζουν τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Άποψη της Λαγκάδας.Φώτο Όμορφη Μάνη
Άποψη της Λαγκάδας.Φώτο Όμορφη Μάνη

Η Λαγκάδα με θέα ολόκληρο τον Μεσσηνιακό κόλπο μοιάζει μαγική και παραμυθένια.

Βρίσκεται ανάμεσα σε δυο μεγάλα λαγκάδια Εμπλούτσου και Βαθύ Λαγκάδι από όπου λέγεται ότι πήρε το όνομα της.

Μια κυρία που άπλωνε τα ρούχα στο μικρό ταρατσάκι της ,μας πληροφόρησε ότι και η Λαγκάδα είναι θύμα της μετανάστευσης των κατοίκων της προς εύρεση καλύτερης τύχης, πράγμα που ερμηνεύεται ότι είναι ένα ακόμη χωριό της Μάνης που πλήττεται από την ερήμωση.

Λαγκάδα. Διακρίνεται ο Πύργος Καπιτσίνου. Φώτο Όμορφη Μάνη
Λαγκάδα. Διακρίνεται ο Πύργος Καπιτσίνου. Φώτο Όμορφη Μάνη

Κι όμως η Λαγκάδα είναι τόσο όμορφη.Αποτελεί ένα γνήσιο χωριό αρχιτεκτονικής αισθητικής με πυργόσπιτα και σπίτια με κεραμιδένιες στέγες.Κατ΄εμάς θεωρούμε ότι είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά ολόκληρης της Μάνης.

Στη Λαγκάδα δεσπόζει ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα , η Αγία Τριάδα αλλά και ο κοιμητηριακός ναός της  Αγίας Σοφίας.
 Στην νότια  πλευρά του χωριού επάνω στην πλαγιά διακρίνεται ο Πύργος Καπιτσίνου ο οποίος είναι πενταόροφος με πολεμίστρες, ενώ διακρίνεται επίσης ο τετραόροφος Πύργος του Οικονομέα (1757)  αλλά και η τριώροφη κατοικία του Κισκήρα (1859).

 Υπέροχος τουριστικός προορισμός η Λαγκάδα με τα γραφικά ταβερνάκια επάνω στη δημοσιά κάτω από οπωροφόρα δέντρα να δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση στο ούτως ή άλλως πανέμορφο και ειδυλλιακό τοπίο.

Δείτε  O εκρηκτικός χορός του Ζορμπά στην Καλόγρια
Λαγκάδα. Σαν πίνακας ζωγραφικής. Φώτο Όμορφη Μάνη
Λαγκάδα. Σαν πίνακας ζωγραφικής. Φώτο Όμορφη Μάνη
Μαγεμένοι και εντυπωσιασμένοι από το πανέμορφο τούτο χωριό, φύγαμε παίρνοντας στις αποσκευές μας  κάποιες φωτογραφίες και με την υπόσχεση στους εαυτούς μας να επιστρέψουμε σύντομα ώστε να απολαύσουμε μαγικά βράδια στην πανέμορφη ποιητική και παραμυθένια Λαγκάδα!
Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *