ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Παναγιώτης Βλαχάκος:» Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ «

Είκοσι χρόνια μετά την σκοτεινή  και τουλάχιστον μέχρι σήμερα ανεξερεύνητη σε βάθος  βραδιά των Ιμίων (31-1-1996) , οι Μανιάτες έχουν κάθε λόγο να μην φαντάζει αυτή η νύχτα ποτέ  για αυτούς μακρινή. Κι αυτό γιατί στην θύμηση τους  κάθε χρόνο στην μαύρη επέτειο,  έρχεται ο δικός τους λεβέντης αδικοχαμένος ήρωας, υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ,καταγόμενος από την Λάγια Λακωνίας, Παναγιώτης Βλαχάκος, όπου ξαφνικά εκείνη την μοιραία βραδιά πλήρωσε με την ίδια του την ζωή  μαζί με άλλα δύο εξίσου ηρωϊκά παλικάρια- τον Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση & τονΑρχικελευστή  Έκτορα Γιαλοψό–  το τίμημα της ανευθυνότητας, της πολιτικής προπαγάνδας των δύο χωρών , αλλά και της ατολμίας των τότε ερασιτεχνών κυβερνώντων μιας χώρας που σπαράσσονταν επί της ουσίας  από την μακρά ακυβερνησία εξαιτίας  της ασθένειας του επίσημα εκλεγμένου πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Άγαλμα του Παναγιώτη Βλαχάκου στον Πειραιά.
Άγαλμα του Παναγιώτη Βλαχάκου στον Πειραιά.

Και οι τρείς έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα σε έναν πόλεμο όμως που δεν έγινε ποτέ και που εξελίχθηκε στα τηλεοπτικά κανάλια με τους αρμόδιους υπουργούς περιφερόμενους δίνοντας το δικό τους σώου , αψηφώντας το σοβαρό της κατάστασης , στους διαδρόμους των επιτελείων και των δυο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας , και στις διαβουλεύσεις με τον Αμερικανικό παράγοντα τον οποίο μετά από λίγες ημέρες η τότε κυβέρνηση Σημίτη  ευχαρίστησε δημόσια, άραγε γιατί; έχοντας όμως χάσει τρεις λεβέντες νέους που έπεσαν  θύματα του παραλογισμού και των ερασιτεχνικών της χειρισμών.

Προτομή του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου στη Λάγια Λακωνίας
Προτομή του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου στη Λάγια Λακωνίας

Για το πως κατέπεσε το ελικόπτερο ακούσθηκαν πολλές θεωρίες που έμειναν όμως θεωρίες. Κανένας έως σήμερα δεν τόλμησε να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια , ίσως γιατί θα φαίνονταν η γύμνια των πολιτικών μιας πατρίδας που είκοσι χρόνια μετά εξακολουθεί να καταρρέει σε όλα τα επίπεδα με τους γόνους των πολιτικών  εκείνων που την κρίσιμη βραδιά των Ιμίων δεν ήξεραν ούτε να αντιδράσουν, αφού δεν είχαν σχέδιο , αλλά και ούτε να προστατεύσουν τους λεβέντες μας ,που οπλισμένοι με πατριωτικό  ηρωϊσμό και αυταπάρνηση, έσπευσαν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες να φυλάξουν την άμυνα της πατρίδας, μόνοι τους χωρίς πυξίδα , χωρίς οργάνωση, χωρίς υποστήριξη!!

Δείτε  Κώστας Παπακωνσταντίνου: "Το ιστορικό Οίτυλο μέσα από τις φωτογραφίες του"

Κι όμως αυτοί οι ανάξιοι πολιτικοί συνέχισαν να ασκούν εξουσία πάνω στο άδικο αίμα των ηρωϊκών παιδιών σε μια σκοτεινή, όπως αναφέραμε  υπόθεση, την αλήθεια της οποίας κρύβουν έως σήμερα επιμελώς.

Ένα μήνα μετά τον θάνατο του Παναγιώτη Βλαχάκου, τον Φεβρουάριο του 1996, η πατρίδα τον τίμησε με την προαγωγή του σε Ανθυπλοίαρχο .Παράλληλα στήθηκαν προτομές προς τιμήν του  στην πλατεία της Τερψιθέας στον Πειραιά, αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λάγια.

Η μεγαλύτερη όμως τιμή του είναι η αναφώνηση με δυνατή φωνή  όλων των Ελλήνων αλλά και των πατριωτών του Μανιατών με την λέξη «Αθάνατος».

Ναι Αθάνατος στις ψυχές και στις καρδιές όλων μας.

Αθάνατος, Ήρωας, Πατριώτης :

 Παναγιώτης Βλαχάκος του Αντωνίου.

Αιωνία του η Μνήμη.

 

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *