Ειδήσεις Μάνης

Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο στο Γερολιμένα Λακωνίας

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες της 04/01/2016, για ακυβερνησία του Φ/Γ πλοίου “SIRIUS” Σημαίας Αντίγκουα & Μπαρμπούντα λόγω μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή “Γερολιμένα” Λακωνίας, δεκατέσσερα (14) ν.μ δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρο.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο είχε ξεκινήσει από τον λιμένα “Καζαμπλάνκας” Μαρόκου με προορισμό τον λιμένα “Γιαρίμκα” Τουρκίας μεταφέροντας 7.275 τόνους φωσφάτο.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τέθηκε σε ετοιμότητα το Λιμεναρχείο Γυθείου καθώς και τα παραπλέοντα πλοία Φ/Γ »PERSEUS N» σημαίας Παναμά, Φ/Γ »DORIS» σημαίας Λιβερίας και Φ/Γ “VIRTSU” σημαίας Παναμά.

Πρώτες πρωινές ώρες την 05/01/2016 το Ρ/Κ “ΙΟΝΙΟΝ PELAGOS” σημαίας Παναμά κατέπλευσε στο σημείο και προσέδεσε ασφαλώς το “SIRIUS”προκειμένου να το ρυμουλκήσει, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (στην περιοχή Γερολιμένα έπνεαν νότιοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF) τα ανωτέρω πλοία παρέμεναν έως απογευματινές ώρες την 07-01-2016 ασφαλώς εντός του Λακωνικού κόλπου. Στην συνέχεια, κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών το “SIRIUS” ρυμουλκούμενο κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά μεσημβρινές ώρες σήμερα.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου

Σχόλια

Δείτε  "ΛΑΚΩΝΙΑ Οδός": Εγκαίνια του νέου Παλλακωνικού βιβλιοπωλείου στην Σκάλα !!
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *