ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ

Μάνη: «Η μοναξιά που την πληγώνει»

Μετά το πέρας των εορτών η Μάνη σιγά-σιγά θα βρει τους γνωστούς χειμωνιάτικους ρυθμούς της.

Και οι τελευταίοι επισκέπτες των Χριστουγέννων σιγά-σιγά ετοιμάζουν τις αποσκευές  για την αναχώρηση τους.Είναι αλήθεια ότι τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς ο άγριος τόπος  της σκληρής Μάνης χάρισε στους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους κατοίκους της,  μαγευτική και πρωτόγνωρη ομορφιά καθώς ντύθηκε- πράγμα σπάνιο- στα λευκά.Όμως από εδώ και στο εξής…

…τα χριστουγεννιάτικα στολίδια θα κατέβουν , τα πολύχρωμα φώτα θα σβήσουν και η Μάνη θα βρει ξανά την γνώριμη αλλά και γεμάτη θλίψη ερημιά της.

Το Μαρμάρι με θύελλα.Πηγή: www.youtube.com
Το Μαρμάρι με θύελλα.Πηγή: www.youtube.com

Οι κάτοικοι θα επανέλθουν στους γνωστούς μοναχικούς ρυθμούς τους, θα ασχοληθούν με τις γεωργικές εργασίες τους, ενώ το ραντεβού τους θα ξαναγίνεται σε κάποιο από τα μετρημένα  γνωστά τους καφενεδάκια, όπου συνηθίζουν να  συναντιούνται σπάζοντας την μοναξιά τους.

Ο άγριος τόπος της Μάνης ετοιμάζεται ενόψει του χειμώνα.Τις άγριες και  ψυχρές νύχτες του,  θα πάρει εκείνη την δαιμονική της  όψη , σαν έτοιμη να αντιμετωπίσει την λύσσα και τη μανία της φύσης.

Τον χειμώνα συνήθως δοκιμάζεται  η αντοχή της. Ο αδυσώπητος βοριάς που σαρώνει τα πάντα θα την επισκεφθεί πολλές φορές ξεριζώνοντας ακόμα και δέντρα , ενώ οι πύργοι της θαρρείς ότι από την λύσσα του θα καταρρεύσουν.

Η ήρεμη και γαλήνια ,όπως την γνωρίζουμε τις ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού , θάλασσα θα μετατραπεί σε ένα πελώριο κύμα που βάρδα όποιον βρει στο πέρασμα του.

Αυτή είναι η Μάνη το χειμώνα.

Όταν τα πολύχρωμα φώτα σβήσουν, δεσπόζει η εικόνα της μοναξιάς και η βουή του διψασμένου και λυσσασμένου  βοριά!!!Τα βουνά της κρύβονται από εκείνα τα μαύρα πυκνά σύννεφα και οι καταρρακτώδεις βροχές πλημμυρίζουν την, ούτως ει άλλως ,παντοτινά διψασμένη γη της!!

Δείτε  Ημέρα Χριστουγέννων κάποτε στη Μάνη....!! Αφήγημα.

Μάνη κουράγιο, είσαι στο μυαλό μας!!! Δεν είσαι μόνη….!!!Η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι κοντά σου!!!

Καλή Αντάμωση !!!

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *