Ρετρο

Μάνη του σήμερα και του χθές σε ασπρόμαυρο φόντο!!

 

Mαρματσούκα
Mαρματσούκα

Η γοητεία της πέτρας  που δεσπόζει στην Μέσα Μάνη σε αυτές τις ασπρόμαυρες εικόνες του χθες αλλά και του σήμερα  παντρεύεται με την μαγεία της εύφορης  γόνιμης γης της Έξω ή Δυτικής Μάνης .

Και οι δυο αυτές περιοχές που συνθέτουν την ενιαία Μάνη διακρίνονται για την μεγάλη αντίθεση τους. Η μεν Μέσα Μάνη με τους δεκάδες πύργους της άγονη, σκληρή, βραχώδης , μεσαιωνική,  ενώ η Δυτική Μάνη, εύφορη, καταπράσινη, και σύγχρονη.

Τραχήλα
Τραχήλα

Αυτή η αντίθεση όμως είναι που κάνει την Μάνη να ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο και που δικαίως την χαρακτηρίζει μοναδική.

Στο παρακάτω βίντεο αφήνουμε τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους για το μεγαλείο της Μάνης.

Με ασπρόμαυρες εικόνες του χθες και του σήμερα περνάμε από διάφορα χωριά με μεγάλη ιστορία και ασύγκριτη φυσικά ομορφιά.

Ανάμεσα σε αυτές και  φωτογραφίες έκπληξη από την παλιά Καλαμάτα όπου και καταλήγει το ταξίδι μας.

Το αν το πετύχαμε θα το κρίνετε εσείς, όμως το  σίγουρο είναι ότι κάποιο από τα χωριά που επισκεπτόμαστε  ίσως και να είναι το δικό σας!!

Καλή περιήγηση!!

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Δείτε  Μάνη εποχής του ΄30 με ΄50, με φωτογραφίες ρετρό!!
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *