ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ

Η Παραλία του Αλμυρού και η περίφημη σπηλιά.

Στην πανέμορφη Κυπάρισσο που στα πόδια της απλώνεται ολόκληρη η θάλασσα , δυτικά του Ταινάρου ,βρίσκεται η παραλία του Αλμυρού.

Αφού αφήσεις το αυτοκίνητο σου επάνω στη δημοσιά, κάτω από τα βλέμματα των Πύργων του χωριού και δίπλα ακριβώς από την Αρχαία Καινήπολη όπου βρίσκονται  οι ναοί της Δήμητρας και της Αφροδίτης και βέβαια το τέμενος του Ποσειδώνα, και περπατώντας περίπου 10 λεπτά, μπροστά σου βλέπεις την παραλία με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά του Αλμυρού.

Η περίφημη Σπηλιά του Αλμυρού
Η περίφημη Σπηλιά του Αλμυρού

Ήσυχη, ήρεμη βγαλμένη λες από κάποιο Καρτ-ποστάλ που σε παραπέμπει σε εκείνες τις μαγευτικές παραλίες της Μαγαδασκάρης, στις Μαλδίβες ή ακόμα και σε αυτές τις χιλοτραγουδισμένες Σεϋχέλλες.

Ο όρμος του Αλμυρού είναι το σημείο αναφοράς της Μέσα Μάνης.Χιλιάδες παραθεριστές τον προτιμούν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Πατώντας την παραλία στο δυτικό σημείο της , κάπου στο τέλος της διακρίνεις και την περίφημη σπηλιά της.

Καθώς την αντικρίζεις αναρωτιέσαι τι στα αλήθεια μπορεί να φτιάξει η φύση.

Τα βράχια δυτικά της παραλίας
Τα βράχια δυτικά της παραλίας

Κάτω από ένα συμμετρικά δομημένο από τη φύση βράχο έχει δημιουργηθεί αυτή η σπηλιά η οποία αποτελεί και το σημείο συνάντησης διαφόρων παρεών οι οποίοι απολαμβάνουν την παραλία χωρίς να πυρώνουν από τις καυτές ακτίνες του ήλιου.Μικρές παρέες δημιουργούν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα μέσα στην σπηλιά και τελικώς όλοι μαζί ο ένας δίπλα στον άλλο γνωρίζονται καλύτερα-προκύπτουν και συγγενείς αφού εδώ στη Μάνη όλοι πάνω κάτω είναι συγγενείς- και στο τέλος γίνονται μια μάζα από ανθρώπινες ψυχές που χαίρονται και διασκεδάζουν κάτω από τον καταγάλανο μανιάτικο ουρανό και μπροστά από την παραμυθένια παραλία.

Μπροστά από την σπηλιά θηριώδη βράχια δημιουργούν μια άτυπη εξέδρα η οποία χρησιμεύει για εκείνους που αρέσκονται στις βουτιές στη θάλασσα και στη κοινή θέα των ικανοτήτων τους.

Δείτε  Ο Πύργος Παντελεάκου στο Φλωμοχώρι.
Ο όρμος του Αλμυρού όπως φαίνεται από τα Λουκουμάτα
Ο όρμος του Αλμυρού όπως φαίνεται από τα Λουκουμάτα

Στη σπηλιά μπορείς να παραμείνεις και αργά τη νύχτα, αρκεί να είσαι ερωτευμένος, ονειροπόλος και ρομαντικός.

…ίσως τα όνειρα σου η σπηλιά του Αλμυρού να στα πραγματοποιήσει….δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποτε!!!

Το Βίντεο που ακολουθεί είναι της κας Μαρία Τσιροβασίλη και δημοσιεύθηκε στις 6 Μαϊου 2015

 

Για την Όμορφη Μάνη

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *