Λαογραφία Μάνης

Πολιτιστικός Ιππικός Σύλλογος Μάνης.

Ο «Πολιτιστικός Ιππικός Σύλλογος Μάνης» ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό την καλλιέργεια του αθλήματος της ιππασίας και τη διάδοση του φιλίππου πνεύματος. Στεγάζεται στην Αρεόπολη και στους χώρους των γραφείων του φιλοξενείται λαογραφικό μουσείο με εκθέματα που σχετίζονται με την ιππική παράδοση της περιοχής της Μάνης. Στους ειδικότερους σκοπούς του συλλόγου εντάσσεται η εκμάθηση ιππασίας σε αρχάριους, η ευρύτερη διάδοση της ιππασίας, η δημιουργία ικανών ιππέων και η ψυχαγωγία των μελών με τους ίππους. Η μελέτη, έρευνα και διάδοση του ευγενούς αθλήματος της ιππασίας στοχεύει σε δράσεις που σχετίζονται με την τοπική ιστορία και παράδοση, τη διατήρηση λαογραφικών στοιχείων και εθίμων και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος , διοργανώνει ιππικούς αγώνες (αντοχής και επιδείξεως), πολιτιστικές εκδηλώσεις και συμμετέχει σε εθνικές εορτές και επετείους.

Η Σελίδα που φιλοξενεί πληροφορίες , εκδηλώσεις κ.α για τον Ιππικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνης είναι στο facebook  https://www.facebook.com/%CE%99%CF%80%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-350161021760805/?fref=ts

Σχόλια

Δείτε  Τα Εθνικά Καλλιστεία στην Μάνη!
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *