Λαογραφία Μάνης

Ο Μητροπολίτης Μάνης τραγουδά «Η Πατρίς μου είναι η Μάνη»

Είναι ένα αξιοσημείωτο περιστατικό , όχι πολύ παλιό στις 2 Ιουνίου 2015  συγκεκριμένα, και αξίζει να το επαναφέρουμε στις μνήμες όλων όσων το έζησαν αλλά και να το μάθουν όσοι δεν το γνωρίζουν.

Είναι από τις σπάνιες φορές που ένας Ιερέας και μάλιστα σε ανώτατο βαθμό όπως είναι ο Μητροπολίτης στις ημέρες που ζούμε-γιατί σε εθνικές εξεγέρσεις το έχουμε συναντήσει-στο τέλος της λειτουργίας να τραγουδά μαζί με τους πιστούς μέσα στην εκκλησία πατριωτικά τραγούδια του τόπου που  ηγείται.

Συνέβη στο χωριό Φλομοχώρι της Προσηλιακής Μάνης και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας  , όπου μετά το πέρας της λειτουργίας της Εορτής του Αγίου Πνεύματος , ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ.κ Χρυσόστομος τραγούδησε «η Πατρίς μου είναι η Μάνη που κανόνι δεν την πιάνει», σκορπώντας απέραντη συγκίνηση και συναίσθημα περηφάνιας και θάρρους στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι βέβαια με την σειρά τους συνόδευαν τα λόγια του.

Πανάξιος ο Σεβασμιότατος!!

Υ.Σ: Ο Μητροπολίτης είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1933.Σύμφωνα με αναφορές αναγνωστών μας ο Σεβασμιότατος πράττει ακριβώς το ίδιο στις περισσότερες λειτουργίες του.

Δείτε το βίντεο της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας http://www.romfea.gr/

 

Σχόλια

Δείτε  "Σκοτώνουν τ΄άλογα όταν γεράσουν".
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *