ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μακφαίηλ Ντόναλτ Γεώργιος:»Ο Μανιατόγαμπρος που λάτρεψε τη Μάνη»

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, η καταγωγή του είναι από τη Σκωτία, η μητέρα του από την Αθήνα και η γυναίκα του από τη Μάνη. Βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στην ελληνική εκκλησία του Λονδίνου, τελείωσε το ελληνικό σχολείο, εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία όπου ιεραρχικά ανήλθε όλες τις βαθμίδες μέχρι τον βαθμό του Διευθυντή Τομέα. Χρημάτισε Γενικός Διευθυντής σε θυγατρική εταιρεία της Ο.Α. Από παλαιά ασχολείται ενεργά με τη Μάνη και τη Λακωνία, και καταγίνεται με την έρευνα, τη δημοσιογραφία και τις εκδόσεις. Έχει δύο κόρες και τρία εγγόνια, σύντομα δε τέσσερα.

Μακφαίηλ- Γεώργιος Ντόναλτ
Μακφαίηλ- Γεώργιος Ντόναλτ

Έργα του:

(2012) Ο Χαρίλαος Βασιλάκος και η αμφιλεγόμενη πρωτιά του Σπύρου Λούη, Αδούλωτη Μάνη
(2010) Λυγεριώτες μετανάστες στην Αμερική, Αδούλωτη Μάνη
(2010) 250 χρόνια από τη γέννηση του Καπετάν Ζαχαριά 1759-2009, Αδούλωτη Μάνη [επιμέλεια]
(2010) Συλλογικό έργο, Μάνη – Πολυάραβος, Αδούλωτη Μάνη [επιμέλεια]

 

Τι αναφέρει ο Γεώργιος .Π.Δημακόγιαννης Εκδότης «Αδούλωτη Μάνη»-Βιβλιοπώλης για τον Μακφαίηλ, Ντόναλτ Γεώργιο:

Ο Μανιατολάτρης μανιατόγαμπρος! Σκωτσέζος από πατέρα, Έλληνας από μητέρα, ορθόδοξος στο θρήσκευμα και … Μανιάτης από σύζυγο, η συμπατριώτισσά μας Πίτσα (Λίλη) Βασιλάκου από το Λυγερέα της Κάτω Μάνης έκανε τη δουλειά της καλά! Αφού έψαξε… όλη τη γη, επέλεξε και έφερε – για σύζυγό της και πατέρα των δύο κοριτσιών της – έναν άξιο και χρήσιμο άνθρωπο.
Ο Ντον, άνθρωπος νηφάλιος με πολλά ενδιαφέροντα και ταλέντα, καταξιώθηκε κοινωνικά και επαγγελματικά, φτάνοντας στο βαθμό του Δ/ντή της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του Γεν. Δ/ντή στη θυγατρική της Ολυμπιακής Galileo Hellas.
Η προσφορά του στη Μάνη μεγάλη. Έβγαλε μια ολόκληρη περιοχή από τη «σκιά», Την μεγάλη περιοχή του τ. Δήμου Μαλευρίου της Κάτω Μάνης – με την εφημερίδα «Καπετάν Ζαχαριάς» που εξέδωσε από το 1995. Ιδρυτής και πρόεδρος του συλλόγου του Λυγερέα, τον παρακολουθούσα με θαυμασμό να δίνει συνεχείς μάχες για να αναβαθμίσει τόσο το γυναικοχωριό του όσο και τα γύρω.
Δρόμοι, τηλέφωνα, πολιτιστικά κέντρα, έρευνα – ανάδειξη, προβολή της περιοχής είναι μόνο λίγα απ’ αυτά που έδωσε τον εαυτό του ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα.
Αν είμασταν σε μια ανοικτή εκδήλωση με όλους τους Μανιάτες παρόντες θα σας έλεγα να σηκωθούμε όλοι όρθιοι και να τον χειροκροτήσουμε.
Επέλεξα να ξεκινήσω την προσπάθεια αυτή μαζί του με απόλυτη εμπιστοσύνη και αγάπη, πιστεύοντας ότι οι δάφνες του μέλλοντος γι’ αυτόν θα είναι περισσότερες απ’ αυτές που δικαίως έδρεψε ως σήμερα.

Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης

Πηγή:http://www.mani.org.gr/periodikomani/ekdotes.htm

Σχόλια

Δείτε  Δημήτριος Καλαποθάκης.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *