ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ

Σκαφιδιάνικα: «Το γραφικό χωριουδάκι στην ποδιά της Άνω Πούλας»

Στις παρυφές του βουνού της Άνω Πούλας λίγο μετά τον Κούνο και πριν από την Κιππούλα, στην αποσκιερή Μάνη, στέκει περήφανα ψηλά το χωριό Σκαφιδιάνικα.

Τα Σκαφιδιάνικα , όπως γίνεται κατανοητό, πήραν το όνομα τους από τις οικογένειες που ζουν εκεί και ακούν στο όνομα Σκαφιδάς.

Οι οικογένειες εκεί (Σκαφιδιάνικα) προέρχονται όπως στα περισσότερα ξεμόνια του κατωπαγκίου από το μεγάλο χωριό κοινότητα που είναι δίπλα τον Κούνο.

Στη ρούγα του Μπάρμπα Νίκου Σκαφιδά
Στη ρούγα του Μπάρμπα Νίκου Σκαφιδά

Η ρούγα μπροστά στο σπίτι του συγχωρεμένου του μπάρμπα Νίκου του Σκαφιδά και της Μαριγούλας  που τα παιδιά τους, Ηλίας, Βασίλης και Μιχάλης μεγάλωσαν και καταξιώθηκαν ως πετυχημένοι επιχειρηματίες στην Αμερική, συνδυάζει εκτός της παραδοσιακής ρούγας της Μάνης και ένα μοναδικό οπτικό θέαμα, αφού από εκεί μπορείς να θαυμάσεις όλο το Κατωπάγκι με το βλέμμα σου να φτάνει εώς την Κοίτα και την Άγια Πελαγία ανατολικά, το Τηγάνι βόρεια και το Κάβο Γκρόσο νοτιότερα.

Από τα Σκαφιδιάνικα είναι επίσης και ο πετυχημένος Δικηγόρος-Πολιτευτής Ηλίας Σκαφιδάς.

 

Σχόλια

Δείτε  Αποσκιερή Μέσα Μάνη: "Όταν τα Σπήλαια συναντούν τους Πύργους"
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *