ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ

Η Παραλία της Αλύπας.

Παραλία Αλύπα! Πολύ γοητευτικό όνομα, μοιάζει να διώχνει τη λύπη… Θα τη βρείτε στην Προσηλιακή (την ανατολική δηλαδή ) Μάνη κάτω από ένα εξίσου χαρούμενου ονόματος χωριό, το Νύφι! Αν ρωτήσετε τους μανιάτες θα σας πουν πως το χωριό ονομάστηκε έτσι γιατί είναι τόσο στολισμένο με λουλούδια, όπως η νύφη…

Παραλία Αλύπας.
Παραλία Αλύπας.

Η Αλύπα λοιπόν, είναι μια από τις πολύ ωραίες παραλίες της Μάνης και βρίσκεται σε έναν μυθικής γραφικότητας ορμίσκο, με λευκά βότσαλα, πράσινα αστραφτερά νερά και πολύχρωμες ψαρόβαρκες.

Η Αλύπα είναι, και θα σας φανεί, πολύ ήσυχη, σκηνικό ιδανικό για την ταινία Tempest με τον Τζόν Κασσαβέτη που γυρίστηκε εδώ το 1982. Αφού απολαύσετε κολύμπι, εντοπίστε ένα μικρό παλιό ταβερνάκι όπου μια χρυσοχέρα μανιάτισσα θα σας προσφέρει τα μαγειρευτά της ημέρας, ή θα σας ψήσει οτιδήποτε φρέσκο έχουν φέρει τα καΐκια της Αλύπας. Ανηφορίζοντας προς τον κεντρικό δρόμο πηγαίνετε προς τη Βίγλα, την πιο γραφική από τις τέσσερις γειτονιές που αποτελούν το Νύφι. Η θέα σε όλο τον Λακωνικό κόλπο είναι μυθική! Και αν σας αρέσουν τα μυστικά, τότε ακολουθήστε από τη Βίγλα το μονοπάτι προς Κουρνό και Αιγίλα, για να δείτε έναν εντελώς άγνωστο αρχαιολογικό χώρο.
.

Σχόλια

Δείτε  Βαχός: "Η Πύλη της Μάνης"
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *