Ρετρο

Ανδρέας Ζαχαράτος : » Φωτογραφικό αφιέρωμα στη Μάνη»

«Πλησίασα το τοπίο της Μάνης με εικαστικό τρόπο παίζοντας με τους όγκους,το φως,τη σκιά,μέσα από το αυστηρό και αγαπημένο μου τετράγωνο φορμά αποτυπωμένο σε έγχρωμη εμουλσιόν.

Όσο για το ανθρώπινο στοιχείο που αναδεικνύεται ηρωϊκό με το σκληρό φως της Μάνης, φωτογραφίζοντας το στον χώρο που ανήκει παντρεύω πορτραίτο με τη φωτογραφία δράσης-δρόμου, σε τόνους του γκρί σεβόμενος την ψυχοσύνθεση των κατοίκων και με εργαλείο μια ελαφριά τηλεμετρική LEISA και το ασυναγώνιστο γράψιμο ενός 35αρη φακού»

       Ανδρέας Ζαχαράτος

 

Η γνωστή λαϊκή φράση «Μια εικόνα χίλιες λέξεις» ταιριάζει  «γάντι» στην εκπληκτική φωτογραφική δουλειά του διεθνώς αναγνωρισμένου φωτογράφου κου Ανδρέα Ζαχαράτου.

Ο κος Ανδρέας Ζαχαράτος με τον μικρό Δημήτρη φανατικό θαυμαστή του.
                                                      …με τον μικρό Δημήτρη φανατικό θαυμαστή του.

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος γεννημένος το 1961 στην ΑΘήνα με καταγωγή μισός Κεφαλλονίτης και μισός Χανιώτης, μεγάλωσε μεν στα Χανιά, αλλά τελικά τον κέρδισε η Μάνη.

Την Μάνη επισκέφθηκε , όπως μας είπε ο ίδιος , το 1998 στα γυρίσματα κάποιας ταινίας, και την ερωτεύθηκε αμέσως.»Μοναδική και σπάνια εικόνα η σμίξη του ήλιου και της πέτρας» μας είπε χαρακτηριστικά.

Έκτοτε αφιέρωσε επί τριετίας χρόνο για την  φωτογράφηση του τόπου από άκρη σε άκρη και από γωνιά σε γωνιά.

Η σπάνια φωτογραφική δουλειά του θα εκτίθεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά εώς τις 27 Οκτωβρίου 2015 .Για τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης πατήστε εδώ: Ανδρέας Ζαχαράτος:”Μάνη από Πέτρα και Χρόνο” στον Πειραιά

Στο χώρο πέρα από την εκπληκτική φωτογραφική δημιουργία  την οποία μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης, προσφέρονται  προς τιμή της επίσκεψης του, δωρεάν, χυμοί, αναψυκτικά και παραδοσιακά μανιάτικα λαλάγγια.

Δείτε  Μάνη του σήμερα και του χθές σε ασπρόμαυρο φόντο!!

Αξίζει λοιπόν μια επίσκεψη στο Νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Παλιό Ταχυδρομείο).

Με την άδεια του κου Ζαχαράτου  πήραμε μια γεύση από την δουλειά του και σας την καταθέτουμε:

Άνω Μπουλαριοί
Άνω Μπουλαριοί

 

DSC_1282

DSC_1280

DSC_1278

DSC_1276

DSC_1265

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *