ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ

Η Μάνη έχει ανάγκη πραγματικούς πατριώτες!!

mani180

Η Μάνη τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κατακτά τις πρώτες θέσεις στις επιλογές των τουριστών επισκεπτών , είτε είναι εγχώριοι, είτε από άλλα κράτη.

Σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η απλούστευση της διαδρομής από Αθήνα κυρίως, αλλά και από Καλαμάτα εξαιτίας των εθνικών οδών οι οποίες προσφέρουν και καλύτερο ποιοτικά ταξίδι, αλλά κυρίως πιο σύντομο.

Στην αναβάθμιση του τόπου , σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι πρωτοβουλίες των Δήμων Ανατολικής  και Δυτικής Μάνης, οι οποίοι με διάφορες παρεμβάσεις σε ορισμένους παραδοσιακούς οικισμούς (δρόμοι, φωταγώγηση ,αισθητική κ.α)   αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις, κυρίως την καλοκαιρινή σεζόν  έχουν καταφέρει να τραβήξουν το ενδιαφέρον των τουριστών αλλά και των νέων ανθρώπων.

Επίσης και οι ντόπιοι Μανιάτες οι οποίοι διατηρούν τουριστικές επιχειρήσεις στη Μάνη, έχουν πετύχει με διάφορες καινοτομίες, διατηρώντας πάντα αναλλοίωτη στις περισσότερες περιπτώσεις την αισθητική και την παραδοσιακή εικόνα  των οικισμών, να προσεγγίσουν περισσότερους τουρίστες.

Η νέα τεχνολογία του Ίντερνετ με τις χιλιάδες ιστοσελίδες αφιερωμένες στη Μάνη, βοηθούν και αυτές τα μέγιστα προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος και τις ομορφιές, αλλά και την μεγάλη ιστορία του τόπου.Οι χιλιάδες πανέμορφες εικόνες, οι άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Μανιατών, τα δύσβατα, αλλά ιστορικά μέρη που αναλύονται πολλές φορές με λεπτομέρεια δημιουργούν έναν θαυμασμό, μια απορία αλλά και μια έλξη του αναγνώστη  να μπορέσει να επισκεφθεί  αυτά τα μέρη.

Είναι πολλά που συμβάλλουν τα τελευταία χρόνια στην αύξηση του τουρισμού του ιερού τόπου της Μάνης.

Τι λειτουργεί αρνητικά;

Ενώ η γνωριμία με την Μάνη είναι πλέον πιο προσιτή με τις μεθόδους που αναλύσαμε πιο πάνω, η πτώση των δραστηριοτήτων των Εξωραϊστικών συλλόγων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Δείτε  "Πύργοι" Τσουκαλά: "Όταν η παράδοση συναντά την τέχνη"

Οι Εξωραϊστικοί σύλλογοι των κάθε οικισμών λειτουργούν μέσω των κοινωνικών εκδηλώσεων ως μια μεγάλη πρόσκληση των μελών τους -απλών κατοίκων δηλαδή- ώστε να παραβρεθούν  στο χωριό.

Μέσα από δραστηριότητες, όπως δημιουργία χώρων αναψυχής (γήπεδα, χώροι καφέ κ.α, αναμόρφωση πλατείων , πανηγύρια κ.α) μπορούν να πετύχουν την αναβάθμιση του τόπου τους και να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες.

Όμως αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι Εξωραϊστικοί Συλλόγοι και τα Δ.Σ που εκλέγονται αποζητούν την προσωπική προβολή του κάθε μέλους και τίποτε παραπάνω.

Κρατούν την τιμητική θέση τους, ώστε να την παρουσιάσουν στα διάφορα κομματικά όργανα όπου ανήκουν ενισχύοντας την προσωπική κομματική τους παρουσία και θέση.

Η Μάνη δεν έχει ανάγκη τέτοιους παράγοντες! Έχει ανάγκη ανθρώπους οι οποίοι θα εργασθούν αφιλοκερδώς να ενισχύσουν τον τόπο τους να τον αναβαθμίσουν και να μπορέσουν να του δώσουν την αξία που πρέπει.

Άλλωστε έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι και οι πολίτες πλέον έχουν πάψει να πιστεύουν στους επαγγελματίες πολιτικούς.

Η Μάνη σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια αναβάθμιση της που γίνεται έχει ανάγκη από πραγματικούς πατριώτες!

 

Όμορφη Μάνη

 

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *