ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ

Άγιος Κυπριανός:»Πανέμορφο χωριουδάκι με θέα τον Λακωνικό κόλπο»

049

Μετά την Κοκκάλα, οδεύοντας προς την Λάγια αριστερά σου και αφού ακολουθήσεις το δρομάκι (3 χλμ) , κατηφορίζεις και κάπως ξεμοναχιασμένο συναντάς τον οικισμό Άγιο Κυπριανό.Το χωριό με τα επώνυμα Κάρλες, Αράπης κ.α.

Είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός που πήρε το όνομα του από το γραφικότατο εκκλησάκι του Αγίου Κυπριανού που βρίσκεται σχεδόν στην είσοδο του.

Ο Άγιος Κυπριανός
Ο Άγιος Κυπριανός

Από τον Άγιο Κυπριανό με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας που απαγκιάζει στο λιμανάκι του, αντικρίζεις την θέα σχεδόν ολόκληρου του Λακωνικού κόλπου.

Πάνω του και δυτικότερα τον κοιτούν αφ΄υψηλού  τα Δημαρίστικα , τα Παχιάνικα και άλλοι εξίσου γραφικοί οικισμοί.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και για την περίφημη Άμπελο , στην οποία φτάνεις μέσω χωματόδρομου , λιμανάκι  και παραλία που είναι το σήμα κατατεθέν του Αγίου Κυπριανού.

Σχόλια

Δείτε  Έλια Λακωνίας: "Οι λεβέντες Οικονομιάνοι"
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *