Περιηγήσεις στη Μάνη

Με το αυτοκίνητο στην Αποσκιερή Μάνη.

a-MEZAPOS-MANI-640x468

Η διαδρομή Αρεόπολη – Γερολιμένας – Ταίναρο είναι μια από τις δημοφιλέστερες και ωραιότερες διαδρομές της Πελοποννήσου καθώς διασχίζει όλη την Μέσα Μάνη.

Φανταστείτε το δρόμο σα τη ραχοκοκαλιά της Μάνης, καθώς ελίσσεται κάτω από τις πλαγιές του όρους Σαγγιάς, ενώ από παντού φεύγουν δρομάκια και παρακάμψεις προς τα πάμπολλα μανιάτικα χωριά που κρύβονται στους απέραντους ελαιώνες και τις φραγκοσυκιές.


Ο δρόμος τελειώνει στον όρμο Πόρτο Στέρνες, λίγο πριν τον ακρωτήριο Ταίναρο, όπου σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες βρισκόταν μια από τις πύλες του Κάτω Κόσμου. Με μια εύκολη πεζοπορία θα φτάσετε στον πρόσφατα αναστηλωμένο φάρο για να ακούσετε τη βουή της απέραντης θάλασσας. Καλωσήρθατε στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης!
Νότια από την Αρεόπολη ακολουθώντας το κεντρικό δρόμο φτάνετε στον Πύργο Διρού, στα διάσημα σπήλαια και στην πολύ κοντινή Χαριά. Στον κεντρικό δρόμο ως την Κοίτα και τη Νόμια το τοπίο μοιάζει με επανάληψη του προηγούμενου: ελαιώνες, σκίνοι, φραγκοσυκιές, ξερολιθιές, οι γυμνές πλαγιές του Σαγγιά από πάνω και ο Μεσσηνιακός κόλπος στο βάθος. Αξίζει να κάνετε μια παράκαμψη στην όμορφη Τριανταφυλλιά και το Νικάνδρι. Συνεχίζοντας νότια στον κεντρικό δρόμο, περνάτε δίπλα στη μονή Φανερωμένης, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Μίνας με τον επιβλητικό πολεμόπυργο του Βουδιγάρη, ενώ στον Μέζαπο, σ’ένα από τα παλιά πειρατικά λιμάνια της Μέσα Μάνης, σώζονται τα ερείπια του πύργου του θρυλικού πειρατή Σάσσαρη. Περνώντας από την Κοίτα φτάνετε σ’ένα από τα ομορφότερα λιμανάκια της Ελλάδας, στο Γερολιμένα. Πιο κάτω συναντάτε τα Άλικα και την Κυπάρισσο κι ακόμη νοτιότερα φτάνετε στο πιο διάσημο χωριό της Μέσα Μάνης, τη Βάθεια, το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Οι εντυπωσιακοί του πύργοι, οι οποίοι ήταν κάποτε ατμοσφαιρικοί ξενώνες, σήμερα δυστυχώς είναι έρημοι και σιωπηλοί. Από εκεί και κάτω ο δρόμος διασχίζει τοπία με γυμνούς λόφους και βραχώδεις δυσπρόσιτες ακτές ως το Μαρμάρι.

Δείτε  Μαρτυρίες Λογοτεχνών για το Μεγαλείο της Μάνης

 

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *