ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Διάσχιση του Σαγιά από τον Πύρριχο στη Λάγια.

sagias15Από τον οδικό δρόμο Αρεόπολης-Κότρωνα και λίγο πριν από τον Πύρριχο, στο σημείο που βρίσκεται ένα μαντρί, αρχίζει ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην καρδιά του
ορεινού όγκου.
Σε ορισμένα σημεία διακρίνονται ίχνη παλιού καλντεριμιού , καθώς και λάκκες, στέρνες, μικρές συστάδες βελανιδιών και καρυδιών.
Η διαδρομή είναι δύσκολη, ανηφορική και μη σηματοδοτημένη, οπότε εύκολο είναι να χαθεί ο πεζοπόρος αν δεν συνοδεύεται από ντόπιο οδηγό.
Εάν κάποιος κουραστεί υπάρχει δυνατότητα να κατέβει σε κάποιο χωριό, από παραπλήσια μονοπάτια ή χωματόδρομους, που ειδικά από την δυτική πλευρά έχουν πλέον πλησιάσει την κορφή.
Είναι οδοιπορικό στην καρδιά του Σαγιά, που είτε την άνοιξη με τα πολλά αγριολούλουδα , είτε το φθινόπωρο με τους πανέμορφους κρόκους και τα κυκλάμινα, αποτελεί άριστη επιλογή για ανάβαση.
Έχει μοναδική ομορφιά και εξαιρετική θέα προς τον Λακωνικό και τον Μεσσηνιακό κόλπο, ενώ τα μανιάτικα χωριά δεξιά και αριστερά έχουν διαφορετική εμφάνιση από ψηλά.

Σχόλια

Δείτε  Το Εκπληκτικό Φαράγγι του Βιρού με το Πανέμορφο Δάσος της Βασιλικής
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *