ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ...ΜΑΝΗ

…Εμένα το μυαλό μου είναι στη Μάνη!!

Τι κι αν γυρνώ σαν τον τρελό να βρω τον επιούσιο ώστε να μεγαλώσω τα παιδιά μου και την οικογένεια μου, σε αυτή την πόλη που η βαβούρα της με τρελαίνει, που βλέπω τον
γείτονα , βιοπαλαιστής κι αυτός, και δε λέμε καλημέρα, που η βουή των αυτοκινήτων ενοχλητικά αντηχεί στα αυτιά μου, εμένα το μυαλό μου είναι στη Μάνη!!
Το ξημέρωμα με βρίσκει σε ένα λεωφορείο εκεί στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα γεμάτο και αφιλόξενο, με ανθρώπους που στα βλέμματα τους διακρίνεις το άγχος, ανήσυχοι  και σκεφτικοί για το πως θα περάσει και αυτή ημέρα και κατεβαίνοντας από αυτό να τρέχουν ασταμάτητοι λες και δεν θα προλάβουν…εμένα το μυαλό μου είναι στη Μάνη!!
Μόλις φτάσω στη δουλειά , μια γουλιά καφέ, ένα βιαστικό καλημέρα στους συναδέλφους και όλοι μαζί σύσκεψη για τον προγραμματισμό της εργασίας μας, κάτω από καπνούς από τα τσιγάρα, άπειρο και πολλές φορές άσκοπο κουβεντολόϊ , μορφασμούς, γκριμάτσες και στο τέλος …τρέξιμο να προλάβουμε  …εμένα όμως το μυαλό μου είναι στη Μάνη!
Το μεσημέρι ιδρωμένος μέσα  σε ένα κουτί με ρόδες, αγανακτισμένος από το περίμενε στους γεμάτους δρόμους, μια φρατζόλα ψωμί από το φούρνο,ένα πακέτο τσιγάρα από το κυρ Νίκο τον ψιλικατζή και βουρ για το σπίτι….εμένα το μυαλό μου είναι στη Μάνη!!
Στη Μάνη το ξημέρωμα είναι διαφορετικό! Ο πρωϊνος καφές στο λιακό του πύργου φαντάζει ως ο επίγειος παράδεισος.Οι ακτίνες του ήλιου που αναδεικνύουν την μαγεία του Λακωνικού κόλπου λειτουργούν επάνω μου σαν καταπραϋντικό δίνοντας μου ηρεμία στο πρόσωπο μου αλλά και γαλήνη στην ψυχή μου. Ο μπάρμπας από το διπλανό σπίτι με καλημερίζει και εγώ διακρίνω στο πρόσωπο του την θέληση για ζωή. Τη ζωή του χωριού, όμως όπως εκείνος την έχει μάθει.Θα βγάλει τα πρόβατα του, θα μετακινηθεί στην πλαγιά του βουνού , ώστε και αυτά ανέμελα να λιαστούν!Το λιοπύρι δεν τον πειράζει, έχει μάθει. Φορώντας μια τραγιάσκα στο κεφάλι του θα περιμένει όσο πρέπει ώστε και τα ζώα του να περάσουν καλά.
Εγώ θα πάρω το αυτοκίνητο μου θα φύγω για την Αρεόπολη, βλέποντας δεξιά μου την παραλία του Κότρωνα και την χερσόνησο του Σκοπά και αριστερά μου την απόλυτη γαλήνη της φύσης του βουνού με τα χωριά του Δρυμού, του Αργιλιά.Κάποια πουλάκια στα σύρματα του ηλεκτρικού μου αποσπούν την προσοχή, έχουν τη χαρά και εκείνα αφού απολαμβάνουν την καθαρή ατμόσφαιρα.
Στο δρόμο και περνώντας τα χωριά Χειμάρα και Πύριχου κάποιοι συντοπίτες άλλοι με μαγκουρίτσα πηγαίνοντας στο καφενείο και άλλοι με τα σύνεργα της δουλειάς , χωρίς να βιάζονται, ξεκινούν την ημέρα τους.Με όλους μέσα από το κορνάρισμα του αυτοκινήτου και το κούνημα του χεριού χαιρετίζομαι και τους εύχομαι να έχουν μια όμορφη ημέρα.
Το μεσημέρι μέσα στο ζεστό κατούϊ θα φάνε ψητό ψωμί από το φούρνο τους και φαγητό φτιαγμένο στη στόφα , θα κάνουν ένα τσιγάρο και θα ξαπλώσουν μέσα σε απόλυτη ησυχία, που μόνο το κελάϊδημα των πουλιών θα την ταράζει.
……εμένα το μυαλό μου είναι στην Μάνη!!!

Δείτε  Η Μάνη έχει ανάγκη πραγματικούς πατριώτες!!

Ανώνυμος για την Ιστοσελίδα «Όμορφη Μάνη»

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *