ΙΣΤΟΡΙΑ

Μάνη: «Οι Ακρίτες των Αγγέλων».Βίντεο

Η ταινία προσεγγίζει το χώρο, τα μνημεία και τους ανθρώπους, περιγράφοντας κι αναλύοντας από ιστορική, αρχαιολογική, θρησκευτική αλλά και λαογραφική πλευρά τον
εράστιο πολιτιστικό θησαυρό που υπάρχει διάσπαρτος σε όλη την έκταση της Μάνης. Ανιχνεύονται οι σχέσεις αυτού του χώρου με το παρελθόν, οι ιδιαιτερότητες του, οι ιστορικές συνθήκες που διαμόρφωσαν τα χαρακτηριστικά του κ.ά.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 1 ώρα και 5 λεπτά και δημοσιεύθηκε στο Youtube στις 7 Σεπτεμβρίου 2014 από την ομάδα ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
Είναι επαγγελματική εργασία με αφηγητή, και φτάνει σε άγνωστα σημεία της Μάνης εξιστορώντας την ιστορία των μνημείων και ναών της.
Αξίζει να την δείτε.
Μας προτάθηκε από την καλή μας φίλη και πατριώτισσα κα Στέλλα Τσαγκαράκου.

Σχόλια

Δείτε  Οι Μπέηδες της Μάνης (1776-1821)
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *