Ειδήσεις Μάνης

Η Μανιάτισα Ελένη Τζικάκου μαγειρεύει με την Ναταλία Γερμανού!

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, περίπου στη 1.30΄, το μεσημέρι, στην εκπομπή «Να ‘μαστε» με τη Ναταλία Γερμανού που προβάλλεται στο τηλεοπτικό σταθμό «Ε» (καθημερινά 1-4 μμ), η Μανιάτισσα -και εκλεκτή συνεργάτιδα των εκδόσεων «Αδούλωτη Μάνη»- Ελένη Τζικάκου «παραδίδει μαθήματα» ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, παρασκευάζοντας και παρουσιάζοντας εκλεκτές προτάσεις από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και βέβαια από τη Μάνη και τη Λακωνία.

Η εκπομπή ξεκίνησε στα μέσα του Σεπτέμβρη και η συμμετοχή της Ελ. Τζικάκου δίνει μια ξεχωριστή πινελιά αυθεντικής ελληνικής παράδοσης, αφού η ίδια είναι γνωστή ερευνήτρια λαογραφίας και απαιτητική συγγραφέας.

Η Ελένη Τζικάκου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές, τις τεχνικές, τα μυστικά και τις συμβουλές που αποκόμισα από την πολυετή έρευνά μου για τη συγγραφή του βιβλίου μου «Η παραδοσιακή διατροφή στη Μάνη» αλλά και των άλλων βιβλίων γαστρονομίας και λαογραφίας που είναι υπό έκδοση. Να επισημάνω ότι όλες οι συνταγές που παρουσιάζουμε είναι παραδοσιακές ή έχουν ως βάση τους παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής και ελληνικά υλικά (όσο είναι δυνατόν). Επίσης η μοναδική λιπαρή ουσία που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή των πιάτων είναι το ελαιόλαδο, ο υγρός χρυσός της χώρας μας και ο θησαυρός της καλής μας υγείας. Προσεχώς θα μιλήσουμε εκτενέστερα για το ελαιόλαδο και θα παραθέσουμε σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν εφέτος μέσα από επιστημονικές έρευνες».
Πηγή: Λακωνικός Τύπος-Χρήστος Πετρούλιας

Σχόλια

Δείτε  Περήφανο αντίο στην Μανιάτισσα Βούλα Δαμιανάκου.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *