Ειδήσεις Μάνης

Απεβίωσε ο αρχιβασανιστής Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος

Η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη, ενώ μεγάλωσε στη Σπάρτη. Αρχικά φοίτησε στη Σχολή Αεροπορίας (σημερινή Σχολή Ικάρων), αλλά τελικά αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός του Πεζικού. Ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ, Συμμετείχε ενεργά στο Πραξικόπηματης 21ης Απριλίου 1967, ως λοχαγός Πεζικού, ενώ το 1968 έγινε υποδιοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ, για να γίνει διοικητής το 1970.

Ο Αρχιβασανιστής της χούντας κος Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος ο οποίος απεβίωσε εχθές Πέμπτη το πρωϊ από καρκίνο θα ταφεί στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Συκάκι το Σάββατο στις 1.00 το μεσημέρι.
Θεωρούνταν από τους πιο σκληρούς εκείνης της εποχής όταν υπηρετούσε ως ταγματάρχης στο Μπογιάτι.Πολλοί οι οποίοι ήταν αντιστασιακοί  βασανίστηκαν προσωπικά από τον ίδιο και μάλιστα μεταξύ αυτών ήταν και ο Παναγούλης.
Τελευταία εμφάνιση του ήταν στην κηδεία του Ντερτιλή.

Σχόλια

Δείτε  Σαράντος Καργάκος: "Η Μακεδονία δεν είναι οικόπεδο, είναι ποτισμένη με αίμα"!!! (Βίντεο)
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *