Ειδήσεις Μάνης

Μεγάλη διάκριση για τον Μανιάτη Καθηγητή Αυγουλέα Αιμίλιο

Ο καθηγητής είναι παγκόσμια γνωστός σε θέματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση της χρηματοοικονομικής αγοράς, του τραπεζικού νόμου και της παγκόσμιας οικονομικής διοίκησης

Το όνομα ενός Έλληνα φιγουράρει σε κορυφαία ευρωπαϊκή θέση, καθώς ο καθηγητής Αιμίλιος Αυγουλέας, επικεφαλής του τμήματος της Νομικής Σχολής του Εδιμβούργου στο International Banking Law and Finance, συμπεριελήφθη στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), ως μέλος των Κορυφαίων Ακαδημαϊκών.

Η ΕΑΤ είναι ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή, η οποία παράγει τα πρότυπα της προληπτικής ρύθμισης των τραπεζών με πανευρωπαϊκή εφαρμογή, διεξάγει τις δοκιμές αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών (stress tests) και παρακολουθεί την αποτελεσματική και συνεπή προληπτική ρύθμιση και εποπτεία σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, ενώ η συμμετοχή της καθορίζεται από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η επιτροπή αποτελείται από 30 μέλη τα οποία αντιπροσωπεύουν τραπεζικά και επενδυτικά ινστιτούτα που δρουν στην ΕΕ, τους εκπροσώπους των καταναλωτών και των εργαζομένων τους, τους χρήστες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, τους ακαδημαϊκούς και τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο καθηγητής Αυγουλέας είναι παγκόσμια γνωστός σε θέματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση της χρηματοοικονομικής αγοράς, του τραπεζικού νόμου και της παγκόσμιας οικονομικής διοίκησης.

Ο ίδιος συχνά σχολιάζει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ το έργο του έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί ως βάση για σχόλια και παρουσιάσεις σε κοινοβούλια και αναφορές δημόσιας πολιτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και διεθνώς.

Ο Αιμίλιος Αυγουλέας του Ευάγγελου και της Ελευθερίας το γένος Σάσσαρη,  κατάγεται από το χωριό Τροχάλακα Λακωνίας είναι ηλικίας 48 ετών και πατέρας μιας κόρης 2 ετών.

Σχόλια

Δείτε  9η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων: "Ευγένεια, χαμόγελο, ποιότητα"
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *