ΑΡΘΡΑ

Η Daily Telegraph για τη Μάνη!

Παρά την δυσφήμιση που έχει υποστεί η χώρα μας , λόγω των οικονομικών συγκυριών και της πολιτικής αβεβαιότητας η Ιστοσελίδα Daily Telegraph, λίγες ημέρες πριν, αφιέρωσε ένα άρθρο της αποκλειστικά στη Μάνη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω άρθρο: « η Μάνη δεν είναι μια άγρια απομακρυσμένη χερσόνησος αλλά ένα ήσυχο καταφύγιο το οποίο προσφέρει ορεινές και θαλασσινές ομορφιές».

Daily Telegraph φωτο

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στην Μεσσηνιακή Μάνη αλλά
και στη Μέσα Μάνη και συγκεκριμένα στα Σπήλαια του Διρού.

   Πάρτε μια γεύση και θα καταλάβετε:

 Daily Telegraph

«Στην Έξω Μάνη, βρίσκεται μέσα σε ελαιώνες και κάτω από τις βραχώδεις κορυφές της οροσειράς του Ταϋγέτου, η Στούπα. Χτισμένη γύρω από τρεις μικροί κόλπους, η Στούπα προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Από τις εκπλήξεις της Μάνης δεν θα μπορούσε να λείπει το γειτονικό χωριό της Καρδαμύλης, το θέρετρο του ταξιδιωτικού συγγραφέα και τυχοδιώκτη Πάτρικ Λη Φέρμορ (1915-2011), του συγγραφέα του εξαιρετικού βιβλίου «Ταξίδια στην Νότια Πελοπόννησο». Η Καρδαμύλη με τα παλιά πέτρινα εξοχικά σπίτια και τις καφετέριες γύρω από μια κεντρική πλατεία συνυπάρχει αρμονικά με την Άνω Καρδαμύλη, η οποία εγκαταλείφθηκε αλλά παρουσιάζει μια υπέροχη εικόνα, με τα μεσαιωνικά πυργόσπιτά της, την εκκλησία του 18ου αιώνα και κυπαρίσσια, σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του λόφου, πάνω από την ακτή.

Οι παραλίες στην Στούπα είναι παραδεισένιες. Σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια βόρεια βρίσκεται και η υπέροχη παραλία της Καλογριάς, προφυλαγμένος όρμος υποστηρίζεται από αλμυρίκια και φοίνικες,

 Daily Telegraph

Προχωρώντας στην ενδοχώρα για τα βουνά, σηματοδοτημένα μονοπάτια πεζοπορίας οδηγούν σε βραχώδη τοπία. Το φαράγγι του Βυρού, εκτείνεται μέχρι την Καρδαμύλη. Τεράστιοι λευκό ογκόλιθοι βρίσκονται διάσπαρτοι κατά μήκος της κοίτης του χειμάρρου.

Δείτε  Μάνη: "Αδούλωτοι άνθρωποι, σε μαγικό τόπο !!"

Κι όποιος θέλει να εξερευνήσει την περιοχή και λίγο μακρύτερα μπορεί να φτάσει και στο μαγευτικό Σπήλαιο του Διρού, κοντά στην Αερόπολη, το σπήλαιο με τους θεαματικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες αλλά και να επισκεφτεί το Μυστρά την οχυρωμένη βυζαντινή πόλη χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά η οποία έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη

Μια υπέροχη λεπτομέρεια της Μάνης βρίσκουμε πάνω από την παραλία της Καλογριά. Εκεί συναντά κανείς τη χάλκινη προτομή του Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Αν και τα περισσότερα από τα βιβλία του έχουν γραφτεί στην Κρήτη, ο Καζαντζάκης έζησε στην Στούπα το 1917, και εδώ ήταν που συνάντησε τον ανθρακωρύχο Ζορμπά, τον χαρακτήρα που ενέπνευσε το ομώνυμο παγκοσμίως διάσημο βιβλίο του.
Kαι τα παγωμένα νερά του Ταΰγετου

Μια άλλη αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι το κολύμπι στη Στούπα. Συναντάμε ευχάριστα παγωμένα ρεύματα, αν και η θάλασσα είναι γενικά ζεστή. Αυτά προκαλούνται από υποβρύχιες πηγές που τρέχουν κάτω από τα βουνά του Ταΰγετου, και απολήγουν κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.»

Συμπέρασμα δικό μας : «Η Μάνη είναι παντού».

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

One Reply to “Η Daily Telegraph για τη Μάνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *