Ειδήσεις Μάνης

Βόδια που βολτάρουν επικίνδυνα στη Μέσα Μάνη.

Φώτο Ιντερνετ

Ελεύθερα και χωρίς τελικά να υπάρχει μέριμνα από κανέναν περπατούν σε δημόσιους δρόμους  βόδια στη Μέσα Μάνη.
Εδώ και πολλά χρόνια  , κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, δεκάδες βόδια «βολτάρουν» ψάχνοντας τροφή και νερό στους κεντρικούς δρόμους στα
χωριά της Μέσα Μάνης. Ο κίνδυνος ατυχήματος και για τα ζωντανά αλλά και τους αυτοκινητιστές είναι πολύ μεγάλος.
Η έλλειψη φωτισμού στους δρόμους την νύχτα , καθώς τα βόδια κινούνται επάνω σε αυτούς, επιδεινώνει το πρόβλημα λόγω περιορισμένης ορατότητας στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Ασφαλώς τα ζωντανά δεν φταίνε σε τίποτε, όταν αφήνονται ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να ψάξουν να βρούν μόνα τους την τροφή διότι οι ίδιοι αδυνατούν να τους την προσφέρουν.
Παρά τις χιλιάδες εκκλήσεις για λύση του προβλήματος από διαφόρους τοπικούς φορείς προς τον αρμόδιο Δήμο της Ανατολικής Μάνης εντούτοις το πρόβλημα όχι δεν έχει λυθεί , αντιθέτως μάλιστα επιδεινώνεται συνεχώς.
Ας μη μιλήσουμε και για τις ζημιές που υπόκεινται τα κτήματα των ντόπιων ανθρώπων με τις όποιες φυτείες τους από τις επιθέσεις αυτών των ζώων προκειμένου να τραφούν  που επαναλαμβάνουμε δεν είναι υπεύθυνα σε καμία περίπτωση.
Ρωτάμε: Δεν μπορούν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τους και να συνετιστούν που είναι καθ όλα υπεύθυνοι για αυτό το χάλι  και που με την συμπεριφορά τους διακινδυνεύουν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη
των ζώων τους;
…..Αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμοδίους!!

Σχόλια

Δείτε  Ο Λευτέρης Πετρούνιας στην κορυφή του κόσμου.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *