ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ

Παραλίες Λιμένι,Νέο Οίτυλο, Καραβοστάσι

Αν και το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, εντούτοις, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο μήνας Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικότερος για ήσυχες αποδράσεις με καταλύματα πολύ φθηνά αλλά και θάλασσες γαλήνιες πεντακάθαρες και ζεστές.

Λιμένι.Φώτο:Όμορφη Μάνη

Ασφαλώς δεν αποτελεί εξαίρεση ούτε η Μάνη, καθώς πέρα από τις καθαρές θάλασσες , το μήνα Σεπτέμβριο,  ο επισκέπτης βρίσκει  ηρεμία, φθηνά δωμάτια καλό φαγητό και απόλαυση στις πανέμορφες παραλίες της
που μετά την φυγή των χιλιάδων  Αυγουστιάτικων λουομένων επανέρχονται στη  απόλυτη ηρεμία τους. Το μεσογειακό κλίμα αποτελεί εγγύηση ότι το καλοκαίρι στη Μάνη αργεί να τελειώσει.
Οι παραλίες στη Μάνη, τι να λέμε τώρα, είναι αμέτρητες και για όλα τα γούστα.

Βράχια στο Λιμένι. Φώτο: Όμορφη Μάνη

Εμείς , στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στις παραλίες της Μέσα Μάνης που απλώνονται από την πλευρά του Μεσσηνιακού κόλπου.
Πριν εισέλθει ο επισκέπτης στην Αρεόπολη και αφού έχει περάσει από τις παραλίες με λεπτή αμμουδιά όπως η παραλία του Μαυροβουνίου στο Γύθειο, η η παραλία στο Βαθύ και στο Σκουτάρι, μπορεί να κατέβει στο δρόμο που οδηγεί στην Μεσσηνιακή Μάνη.Στη διαδρομή , κατεβαίνοντας,  πρώτα μένει έκπληκτος βλέποντας από ψηλά τον κόλπο που φιλοξενεί τα χωριά Λιμένι, Νέο Οίτυλο και Καραβοστάσι και μετά συναντά τις πανέμορφες παραλίες οι οποίες απλώνονται μπροστά του έτοιμες να τον υποδεχθούν.

Παραλία Τσίπας

Στο Λιμένι υπάρχει μια εκπληκτική παραλία με  βότσαλο και γύρω-γύρω βράχια λουσμένα από το νερό της θάλασσας τα οποία δημιουργούν μια φανταστική εικόνα που όμοια της δεν συναντά κανείς πουθενά . Μετά το μπάνιο υπάρχουν ψαροταβέρνες μέσα στο χωριό Λιμένι όπου μπορεί κανείς να συνδυάσει «το τερπνό μετά του ωφελίμου».Και όλα αυτά κάτω από το βλέμμα του Παραδοσιακού Πύργου του οπλαρχηγού της Μάνης  Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Δείτε  Προσηλιακή Μάνη: "Εκεί ψηλά στα χωριά Δρυαλί-Αργυλιά"
Νέο Οίτυλο.Ψηλά διακρίνεται το χωριό Οίτυλο.Φώτο Όμορφη Μάνη

Συνεχίζοντας , ο επισκέπτης συναντά τους Οικισμούς Νέο Οίτυλο ή αλλιώς Τσίπα και Καραβοστάσι με παραδοσιακούς Πύργους και με παραλία όλο αμμουδιά.Οι κάτοικοι και κυρίως οι έχοντες μαγαζιά  έχουν διαθέσει προς όφελος των λουομένων αμέτρητες ξαπλώστρες, χώρους αναψυχής, αλλά και ψαροταβέρνες για γεμάτο στομάχι, πάντα μετά το μπάνιο.
Αλλά οι παραλίες της Μέσα Μάνης δεν τελειώνουν εδώ, απλά με αυτές προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε την ξενάγηση…σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε και σε αμέτρητες άλλες και πιστέψτε μας, η κάθε μία έχει ξεχωριστή ομορφιά.

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *