ΜΕΣΑ ΜΑΝΗ Περιηγήσεις στη Μάνη

Η Παναγία η Αγήτρια στο Τηγάνι.

Η Παναγία η Οδηγήτρια , που οι μανιάτες την ονομάζουν Αγήτρια είναι ένα από τα πιο όμορφα βυζαντινά ξωκλήσια.
Χτισμένο σε μια κοφτή και δύσβατη βουνοπλαγιά στους γκρεμούς του Μεζαλίμονα, του πρώτου κόλπου δυτικά από το Τηγάνι , στέκεται σχεδόν πάντα στη σκιά, αθέατη τριγυρισμένη από σκίνους και
φλόμους.
Ναός βυζαντινός σταυροειδής με τρούλο, ιδιαίτερος,με υπέροχα μαρμάρινα ανάγλυφα, κίονες και σκαλιστά μοτίβα πουλιών δίπλα στο πάτωμα. Κτισμένος δίπλα σε σπήλαιο (ο νότιος τοίχος) χρονολογείται γύρω στο 1.200μ.Χ.

Παναγία Αγήτρια

Οι αγιογραφίες ξεθωριασμένες πλέον. Οι παλαιότερες της Δευτέρας Παρουσίας & της Δέησης στο νάρθηκα και κάποιες άλλες λίγες στο ιερό.
Γιορτάζεται στις 23 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα μετά την λειτουργία  διανέμονται δωρεάν σουβλάκια και αναψυκτικά στους προσκυνητές  προσφορά του κου Παναγιώτη Κοκοράκη, αντιδημάρχου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πατέρα

5 παιδιών  καταγόμενο από το Σταυρί.

Βίντεο από την πατριώτισσα Μαρία Τσιροβασίλη το οποίο δημοσιεύθηκε στο YouTube στις 3 Oκτωβρίου 2014

Σχόλια

Δείτε  Μια βόλτα στον μαγευτικό Ταϋγετο με εικόνες!
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *