ΙΣΤΟΡΙΑ

Η επιβλητική Μάνη με τους Πύργους της.

Πύργος στο χωριό Βάμβακα

Η Μάνη για όποιον την επισκέπτεται ξεχωρίζει αμέσως από την επιβλητικότητα της και την άγρια φύση της.Οι θρυλικοί πύργοι της τον μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή , την εποχή που οι κάτοικοι της πολεμούσαν για την ελευθερία τους, γιατί κακά τα ψέματα η ιστορία αυτού του τόπου είναι γεμάτη αγώνες για την λευτεριά του τόπου και της πατρίδας. Εκτός από τους ακατάπαυστους αγώνες οι
μανιάτες ξεχώριζαν και για την περίφημη Βεντέτα (γδικιωμό) . Πολλές και αληθινές είναι οι ιστορίες οικογενειών απέναντι χωριών, που τους χώριζαν μόλις λίγα μέτρα το ένα από το άλλο, που πολεμούσαν η μία την άλλη η ακόμα και σόγια ολόκληρα προκειμένου να πάρουν το αίμα τους πίσω για κάποιο ταπεινωτικό γεγονός!
Η άγρια φύση του τόπου, ο βράχος και η πέτρα-σήμα κατατεθέν της Μάνης-αλλά και τα σκληρά ήθη και έθιμα των μανιατών έχουν προσδώσει μια διαφορετικότητα που δεν την βρίσκεις πουθενά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Άλλα για την ιστορία της Μάνης , για τα ήθη και έθιμα της θα έχουμε πολλές αράδες στην συνέχεια προκειμένου οποιοσδήποτε διαβάσει αυτό το blog να ενημερωθεί για τον περήφανο και πανέμορφο τόπο που λέγεται Μάνη.

Σχόλια

Δείτε  Οι Διαφορές μεταξύ Καλαματιανών-Μανιατών αλλά και οι κοινοί νικηφόροι αγώνες τους.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *