ΑΡΘΡΑ Ειδήσεις Μάνης Λαογραφία Μάνης

Τα Εθνικά Καλλιστεία στην Μάνη!

Τα εθνικά καλλιστεία STAR KAI MR GS HELLAS 2018 , στα πλαίσια της πολιτιστικής εκστρατείας τους , προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσω της ελληνική ομορφιάς , βρέθηκαν στην Μάνη και εντυπωσίασαν με την άρτια και οργανωμένη αποστολή τους.

Με πρώτη στάση το Γύθειο , φωτογραφήθηκαν στο ναυάγιο και ως απόγονοι των Νηρηίδων , απέσπασαν τον θαυμασμό των λουόμενων ,τόσο των ντόπιων, όσο και ξένων που βρίσκονταν εκεί για τουρισμό. Έβγαλαν φώτος με όλους και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό , με φόντο το καράβι η καθεμία πόζαρε και δεν άφηναν το περιθώριο αμφισβήτησης για το κάλλος τους. Οι εστεμμένες από τα εθνικά καλλιστεία φωτογραφήθηκαν στο Μαυροβούνι και γευμάτισαν εκεί , χάρηκαν τα καταγάλανα νερά του και εντυπωσιάστηκαν οι ίδιες, από το μέγεθος της παραλίας του.

Στη συνέχεια πήγαν στο Λιμένι και στην Βάθεια , πόζαραν στους Πύργους μας , αλλά και στο Τελωνείο όπου η φυσική ομορφιά του ήταν κατάλληλη για ένα ακόμα editorial , και τελείωσαν και αυτή την μέρα με ένα θαλασσινό γεύμα με καλούδια από τα νερά του Λακωνικού κόλπου.

Τα εθνικά Καλλιστεία STAR KAI MR GS HELLAS έχουν τιμήσει την Μάνη με νεότερες εστεμμένες όπως το 2011 με την Πηνελόπη Σταματάκου από την Νεάπολη ( STAR GS HELLAS 2011) , την Γωγώ Ρογκάκου από το Γύθειο( MODEL GS HELLAS 2017) και φέτος το 2018 με την Κωνσταντίνα Χαχλάκη από την Καινούρια χώρα ( MISS GS HELLAS 2018)

Το μότο των Καλλιστείων είναι ΟΤΑΝ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ, έτσι δεν έμειναν μόνο στις φωτογραφήσεις , η περιήγηση τους είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα , έτσι επισκεύθηκαν τα Σπήλαια του Διρού και έμαθαν για αυτό το μοναδικό θαύμα της Φύσης που έμελλε να γεννηθεί στην Μάνη. Ευχαρισθήσαν για την άδεια την διευθύντρια των Σπηλαίων την κυρία Αιμιλία Παναγάκου και για πρώτη φορά στην ιστορία τους πατάνε το πόδι τους μέσα, μαζικά εστεμμένες από εθνικά καλλιστεία και όλο αυτο θα δειχθεί στο εξωτερικό ,μέσω παγκόσμιων διαγωνισμών ομορφιάς, που θα συμμετέχει η καθεμία χωριστά.

Η εκπαιδευτική ολοήμερη τελείωσε με επίσκεψη στο μακροβιότερο και ιστορικότερο βιβιλιοπωλείο της Μάνης , στην Αρεόπολη , με την ονομασία ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ , να τονιστεί ,πως το εν λόγω μαγαζί αποτελεί και τον μοναδικό ισχυρό εκδοτικό οίκο της Μάνης, αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας. Εκεί υποδέχθηκε τα Καλλιστεία ο κύριος Δημακόγιαννης Γιώργος και ενήμερωσε τις εστεμμένες για την ιστορία της ΜΆΝΗΣ και τους έδωσε βιβλία, για περαιτέρω πνευματική αναζήτηση, όπως την ιστορία της Μάνης, την θέση της Γυναίκας στην αρχαία Σπάρτη και τελείωσε με ένα βιβλίο πιο ανάλαφρο, αλλά τόσο σημαντικό για την μετέπειτα ζωή τους σε θέμα οικογένειας και νοικοκύριού, Γεύσεις από την Μάνη. Πάνω στην συζήτηση αυτή, ο ενθουσιασμός μεγάλωσε και εκεί επάνω, Δημιουργήθηκε μία ιδέα, που από το 2019 θα γίνει πράξη και αυτή όπως και τόσο άλλες.

Απο το 2019 μέσα από τα εθνικά καλλιστεία STAR KAI MR GS HELLAS ,να βγαίνει από τον ημιτελικό ,μία καλλονή με καταγωγή από την Μάνη ως MISS ΜΑΝΗ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, τιμής ένεκεν στην Πρώτη εστεμμένη Καλλιστείων , την μανιάτισσα Αλίκη Διπλαράκου , ΜΙΣ ΕΥΡΩΠΗ 1930 ΚΑΙ δεύτερη ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ της ίδια χρονιάς. Επίσης τιμώντας με αυτό τον τρόπο ακόμα μία μανιάτισσα καλλονή την ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ Κορίνα ΤΣΟΠΈΗ.

Δείτε  Financial Times: Ανακαλύποντας τη Μάνη....!!!!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα εθνικά Καλλιστεία STAR KAI MR GS HELLAS έχουν τιμήσει την Μάνη με νεότερες εστεμμένες όπως το 2011 με την Πηνελόπη Σταματάκου από την Νεάπολη ( STAR GS HELLAS 2011) , την Γωγώ Ρογκάκου από το Γύθειο( MODEL GS HELLAS 2017) και φέτος το 2018 με την Κωνσταντίνα Χαχλάκη από την Καινούρια χώρα ( MISS GS HELLAS 2018)

. Η ΜΙΣ ΜΑΝΗ θα βγαίνει από κλειστή επιτροπή, την οποία θα αποτελούν αμιγώς μανιάτες -εξέχουσες προσωπικότητες με κύριo μέλος τον Πρόεδρο των Καλλιστείων Γιώργο Κούβαρη, τα υπόλοιπα μέλη θα ανακοινώνονται την εκάστοτε χρονιά. Το συναρπαστικό τριήμερο στην Μάνη τελείωσε με ξενάγηση, από τον ίδιο τον Πρόεδρο ,στην γενέτειρα του Κοκάλα και Νύφι , όπου εκεί όλο αυτό ,απογειώθηκε με μία φωτογράφηση καταπληκτική , δείχνοντας σε όλους την άγρια ομορφιά της Μέσα Μάνης από τον γυμναστή των Καλλιστείων , Σπύρο Τσουτσάνη , ο οποίος συνόδευε σε όλη την διάρκεια τον διαγωνισμό και είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία των κοριτσιών στο εξωτερικό , αλλά και από την κουκλάρα φετινή ΣΤΑΡ , την STAR GS HELLAS 2018 , Θεοδώρα Μοσχούρη. Ο Πρόεδρος των Καλλιστείων δήλωσε τα εξής : << Είμαι περήφανος που είμαι μανιάτης και που η Μάνη ακόμα και Σήμερα,αντέχει στον εκφυλισμό των αξιών και κρατάει τα σκήπτρα ήθους και υψηλών ιδανικών. Στόχος και όραμα για τα εθνικά Καλλιστεία είναι η προώθηση του Πολιτισμού μας , διεκδίκηση κάθε πολιτιστικού μας κεκτημένου και φυσικά η ανάδειξη κάθε φυσικού τοπίου της Χώρας αλλά και ιστορικού πολιτιστικού μας δεδομένου. Με πρώτη στάση την Μάνη και τον Ταύγετο να μας κοιτάζει αγέρωχος , εκεί που γεννήθηκε ο Θεός Απόλλωνας , παίρνουμε την ενέργεια του και την λάμψη που αντανακλούν οι πέτρες μας και συνεχίζουμε σε όλη την Ελλάδα, ακόμα πιο δυνατά για την πραγματοποίηση αυτού του Οράματος.>> ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ο Πρόεδρος των Καλλιστείων απεύθυνε στους εξής : για την φιλοξενία στην Μάνη στους : Μπάμπη Κουκάκη ιδιοκτήτη Τελωνείου στο Λιμένι, Μιχάλη Κουτσουλιέρη Υποστηρικτή καλλιστείων σε όλη την διάρκεια τους , ιδιοκτήτη SPILIOUS στην Αρεόπολη , στο AEGILA RESORT και στις δημόσιες σχέσεις της ένωσης απανταχού μανιατών , Δήμητρα Κούβαρη , καθώς και στους μανιάτες -κριτές Τελικού για όλη την στήριξη τους σε αυτό το ταξίδι Γιώργο Δημητράκο και Παναγιώτη Ρουτσάκο.

Ευχαριστούμε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Απανταχού Μανιατών την μανιατοπούλα μας Δήμητρα Κούβαρη για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε για την δημοσιοποίηση αυτού του άρθρου!

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *