Δελτίο Τύπου -Καταγγελία της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας

Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ)»

Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι το ΥΠΑΑΤ (Διεύθυνση Βιολογικής) ενεργεί ενάντια στα συμφωνηθέντα κατά τη διαβούλευση για την εναρμόνιση του ΕΚ 834/2007 για τη Βιολογική Γεωργία.

Θαυμάστε τα έργα τους:

1. Ελαιοκαλλιεργητής που παράγει βιολογικές ελιές βρώσιμες ή ελαιόλαδο, θα μπορεί από εδώ και πέρα να πουλάει οποιαδήποτε ελιά βρώσιμη (χωρίς να αναγράφεται η ποικιλία) καθώς και ελαιόλαδο, χωρίς τα παραστατικά του ελαιοτριβείου και όσο θέλει σε ποσότητα.
  2. Αμπελοκαλλιεργητής που παράγει επιτραπέζια βιολογικά σταφύλια, θα μπορεί να πουλάει όποια ποικιλία επιτραπέζια θέλει, αφού η ποικιλία δεν θα αναγράφεται στην πιστοποίηση αλλά ούτε και η ποσότητα.
  3. Καλλιεργητής Εσπεριδοειδών που παράγει βιολογικά πορτοκάλια θα πουλάει ότι ποικιλία θέλει (μέρλιν το καλοκαίρι) και όση ποσότητα θέλει.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το τι μέλει να γίνει από εδώ και πέρα. Τα ανωτέρω παραδείγματα και πολλά άλλα τα είχαμε αναφέρει κατά την περίοδο της διαβούλευσης και τα είχαμε δώσει εγγράφως από τον Ιανουάριο του 2015 στους τότε αρμοδίους, Διευθυντή και Υποδιευθυντή της Δ/νσης Βιολογικής Γεωργίας καθώς και στη συνέχεια στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, παρουσία και εκπροσώπων Πιστοποιητικών Οργανισμών.

Η διαβεβαίωση που είχαμε λάβει ήταν ότι στο πιστοποιητικό θα αναγράφεται το είδος, η ποικιλία και η ποσότητα του προϊόντος ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος.

Καλούμε άμεσα την Ηγεσία του Υπουργείου και τις αρμόδιες Υπηρεσίες να ανακαλέσουν αυτή τους την απόφαση καθώς επίσης και τους Πιστοποιητικούς Οργανισμούς οι οποίοι συναίνεσαν.

Δείτε  Κέντρο Υγείας Αρεόπολης: Μεγάλη επιτυχία στην Ημερίδα για την "Αντιμετώπιση της Υπογονιμότητας"

Ενώ για εμάς  η διαβούλευση είχε ημερομηνία λήξης, για άλλους συνεχίζεται και να τα αποτελέσματα. Με αυτά τα δεδομένα οδηγείτε τους Βιοκαλλιεργητές στην αδιαφάνεια, την απαξίωση και οδηγείτε τα λαμόγια στην ασυδοσία και τις αρπαχτές! Ντροπή σας!!!

Σπάρτη, 31/01/2018

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

Ο Πρόεδρος, Καραμπάσης Δημήτρης

Θα θέλαμε το σχόλιο σας:

Σχόλια

Σχετικά με Όμορφη Μάνη

H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Όμορφη Μάνη →