Ειδήσεις Μάνης

Καλόγρια Μάνης: “Αντιδρούν οι πολίτες με ψήφισμα διαμαρτυρίας”

Το ξέρετε ότι Καλόγρια δεν έχει μόνο η Αχαΐα, αλλά έχει και η  Μάνη. Και τι Καλόγρια;

Με λαχταριστή αμμουδιά, σε μία απέραντη παραλία, με υπέροχα νερά που έχουν απολαύσει εκτός από δεκάδες Καλαματιανοί και κάτοικοι της περιοχής μας.

Το φετινό καλοκαίρι όμως που η περιοχή για ακόμα μία χρονιά έχει αρκετό κόσμο έχει δημιουργηθεί ένα θέμα. Σύμφωνα με τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους τουρίστες της περιοχής έχουν σημειωθεί κάποιες αυθαιρεσίες με αποκορύφωμα την αφαίρεση των στύλων του beach volley.

Το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ανέβηκε σχετική ψηφοφορία στο Avaaz.org, στο μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

Το κείμενο του ψηφίσματος

“Το ψήφισμα γίνεται με αφορμή την κατάργηση του μπιτς βολευ στην παραλία της Στούπας. Τα τελευταία 30 χρόνια το Μπιτς βόλεϊ, είναι παράδοση στην περιοχή. Πολλοί κάλοι αθλητές έχουν αναδειχτεί, αλλά και πολλές εθνικές ομάδες έρχονται κάθε χρόνο για προετοιμασία, καθώς δεν λειπουν και τα πανελληνια πρωταθλήματα που έχουν διοργανωθεί κατά καιρούς.

Γινόμαστε θεατές αυθαίρετης και παράνομης καταπάτησης της αμμουδιάς της  Καλόγριας στη Στούπα, από ξαπλώστρες και ομπρέλες και άλλα αντικείμενα.

Κάθε φορά κάνουν ιδιώτες ένα βήμα προς την ολοκληρωτική κατάληψη της παραλίας με αποτέλεσμα οι Πολίτες και επισκέπτες να μην μπορούν να πλησιάσουν στη θάλασσα και να ακουμπήσουν την πετσέτα τους.

Τα δέντρα ( αλμυρίκια ) στο πίσω μέρος της αμμουδιάς όπου στη σκιά τους δεκάδες λουόμενοι έστρωναν τις πετσέτες τους καταπατήθηκαν και αυτά. Έτσι ούτε εκεί μπορεί κάποιος να σταθεί.

Το βόλευ που από δεκαετίες αποτελούσε συστατικό της λειτουργίας της παραλίας και μεγάλωσαν παίζοντας όλα τα παιδιά της περιοχής αλλά και γινόντουσαν και αθλητικοί αγώνες, Πανελλήνιοι, ξηλώθηκε από ιδιώτες και οι σιδερένιοι στύλοι ( ιδιωκτησία της Ομοσπονδίας Βόλευ ),κλάπηκαν και τοποθετήθηκαν τελικά σε άλλη περιοχή στον Αγιο Δημήτριο.

Δείτε  Οι Μανιάτες σε εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Κρήτη.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι προφανής και γενιούνται πολλά ερωτήματα. Τίποτα δεν θα γινοταν χωρίς την ανοχή της ( τουλάχιστον ). Απαιτούμε να περιοριστούν οι ιδιώτες επαγγελματίες αυστηρά σε ότι τους επιτρέπει ο νόμος και να επιστρέψουν τους στύλους του Βόλευ στη θέση τους. Δεν μπορεί αυτοί να είναι πάνω απ’ το κοινό συμφέρον και προ πάντος πάνω από τα δικαιώματα των Πολιτών.

• Η Δημοτική Αρχή και Κτηματική υπηρεσία οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τί ακριβώς έχουν νοικιάσει και αν αυτό είναι σύννομο.

• Ελέγχει η Δημοτική Αρχή αν οι ιδιώτες αφήνουν τη ζώνη έστω και των 3 μέτρων από τη θάλασσα;

• Ελέγχει αν ο αριθμός των ξαπλωστρών είναι αυτός που πρέπει;

• Ελέγχει αν το 50% της αμμουδιάς είναι ελεύθερο και ποιό;

• Τέλος αν είναι νόμιμο να καταπατείται ο χώρος της παραλίας από κενές ξαπλώστρες ακόμα και αν δεν υπάρχουν λουόμενοι; Έτσι ο λουόμενος θα εκτοπίζεται στις άκρες της παραλίας ακόμα και δεν υπάρχουν άλλοι.

Περιμένουμε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας για να επιστραφούν τα πράγματα εκεί που ήταν πριν, και να σταματήσει η καταστροφή που γίνεται στον τόπο μας σ’ αυτή την περιοχή που είναι στολίδι και πηγή ζωής».

Ψηφίστε και εσείς εδώ.

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *