http://www.omorfimani.gr/
Ειδήσεις Μάνης

Κ.Υγείας Αρεόπολης: «Προληπτική Ιατρική στη Μάνη»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

                                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Προληπτική Ιατρική» στη Μάνη
          “κάθε μέρα ακούω έναν παππού να λέει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει φάρμακα”

Tο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ανανεώνει το ραντεβού και δηλώνει εκ νέου υπερήφανος διοργανωτής της έβδομης κατά σειρά Εκδήλωσης «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» στη Μάνη, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Μάνης, περίπου 23%, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υγείας, δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας, ενώ το 42% εκφράζει τη θέση ότι έχει οικονομικά εμπόδια για την πρόσβαση στις εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε μέρα να ακούω έναν παππού να λέει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει φάρμακα. Αυτό που χρειάζεται η Μάνη είναι ανέφικτο.
Το άρωμα της ευχαρίστησης στους καταπονημένους πολίτες της Μάνης μας δίνει ικανοποίηση. Έχοντας αγγίξει το άρωμα αυτό έξι φορές μέχρι σήμερα, νιώθω πως δεν είμαστε ικανοί να εγκαταλείψουμε την ευκαιρία να επαναλάβουμε αυτήν την εμπειρία. Για αυτό προσκαλούμε τους πολίτες της Μάνης να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 08:00 – 15:00.
Κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης με σκοπό τη δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων – συμβουλών σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας.
Οι ειδικότητες των ιατρών είναι: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Γυναικολογία, Γενική Χειρουργική, Νευρολογία, Χειρουργική Μαστού, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία, Αγγειοχειρουργική, Ενδοκρινολογία, Ρευματολογία, Παιδιατρική, Αλλεργιολογία, Παθολογία και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική.
Η τρυφερότητα της προσφοράς των ιατρών και εμείς με τις νεανικές μας νότες, συναντιόμαστε με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στον πολίτη – ασθενή. Η επιμονή και το θάρρος των ανθρώπων που κατοικούν στον ακριτικό βράχο της Μάνης, μας δίνει κουράγιο και «θυσία να γενούμε», παλεύοντας με εδραιωμένες πεποιθήσεις, πιστοί και αταλάντευτοι όχι μόνο στο καθημερινό μας ραντεβού.
Η εικοστή τετάρτη Ιουνίου σημαίνει τη μεταφορά εξουσίας στους χρήστες υπηρεσιών υγείας, που δύναται να επιτευχθεί με τη δυνατότητα επιλογής καταξιωμένου ιατρού από τις παραπάνω ειδικότητες στην απομακρυσμένη γωνιά της ηπειρωτικής Ευρώπης, διασφαλίζοντας την επίτευξη της κοινωνικής ισότητας και της οικονομικής αποδοτικότητας για τον έλεγχο και τη διαχείριση (α) των χρονίων νοσημάτων, (β) των μειζόνων παραγόντων κινδύνου για την υγεία, (γ) του ασθενούς και του νοσήματος και (δ) της πλοήγησης των χρηστών στο σύστημα υγείας.
Εδώ στη Μάνη, ακολουθώντας επτά χρόνια τώρα, την πορεία της Άνοιξης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανάμεσα σε επικίνδυνες ιδέες, εμπνεόμενοι καθημερινά από όλους εσάς, καθώς και από τις δικές μας αγωνίες, οι λέξεις ξεχειλίζουν, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια μας.
Αρκεί και μόνο να βλέπεις τον πουνέντε στα πρόσωπα των Μανιατών…

Δείτε  Μάνη : "Καρδιά από πέτρα"!!! Μοναδικό αφιέρωμα

Ο Διευθυντής
του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Θα θέλαμε το σχόλιο σας:

Σχόλια

H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.

Write A Comment