ΑΡΘΡΑ Ειδήσεις Μάνης

Οι διακοπές τελειώνουν, τα χαμόγελα και η αισιοδοξία ποτέ!!

Πολλοί την ώρα που διαβάζουν αυτές τις γραμμές έχουν γυρίσει στην… βάση τους, άλλοι μετράνε πια ημέρες έως ότου επιστρέψουν στις πολύβουες πόλεις και στις εργασίες τους , ενώ κάποιοι ίσως έχουν ξεκινήσει τώρα τις διακοπές τους με την ελπίδα αυτές να εξελιχθούν ως οι… καλύτερες της ζωής τους!!

Σε κάθε περίπτωση όμως  με την δύση του μήνα ,ταυτόσημο των διακοπών, του Αυγούστου, δειλά-δειλά ο ….κάθε κατεργάρης πηγαίνει στον πάγκο του, όπως λένε με την σοφία που τους διακρίνει, οι μεγάλοι σε ηλικία  άνθρωποι ή αλλιώς ο σοφός λαός μας!

Resizer
Εν αναμονή του φθινοπώρου!!

Όπως και να έχει το καλοκαίρι ετοιμάζεται να μας αφήσει με αποτέλεσμα οι διακοπές των περισσοτέρων , τουλάχιστον, να τελειώνουν αφήνοντας πίσω τους την ανεμελιά , την ξεκούραση, τις ζεστές και ρομαντικές καλοκαιρινές νύχτες κάτω από το φως των αστεριών για μερικούς, αλλά και τα ξέφρενα χάπενινγκ για κάποιους άλλους, πλάϊ στο κύμα.

Ο αποχωρισμός από το καλοκαίρι είναι σκληρός και οδηγεί σε δυσάρεστα συναισθήματα.

Οι ψυχολόγοι το ονομάζουν σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές.Ορισμένοι μάλιστα το βιώνουν ακόμα πιο έντονα και δυστυχώς οδηγούνται σε πραγματική κατάθλιψη.

Το PVDS (Post Vacations Depression Sydrome)-Σύνδρομο κατάθλιψης το οποίο παρουσιάζεται μετά τις διακοπές είναι μια ιδιαίτερη μορφή στρες.

Το έντονο στρες της καθημερινότητας της πόλης, αλλά και η πίεση στον χώρο εργασίας, έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μην θέλουν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους  και μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς εξωθούνται στο συναίσθημα της απογοήτευσης , αφού πιέζουν ασφυκτικά τον εαυτό τους αγωνιώντας  για το τι τους περιμένει, πράγμα που τελικά τους οδηγεί στην μελαγχολία.

Τα συμπτώματα σε αυτούς τους ανθρώπους εντοπίζονται στην δυσφορία (το γνωστό σφίξιμο), ταχυπαλμία,ημικρανίες-ζαλάδες ,απώλεια ή αύξηση βάρους, υπερβολικό άγχος, έλλειψη προσαρμοστικότητας και βέβαια κατάθλιψη.

Δείτε  Εκδηλώσεις τιμής για την ηρωΐδα Μανιάτισσα με το δρεπάνι. (Η ιστορία της)

Πώς να τα αντιμετωπίσετε:

Καλό θα είναι να μην παίρνετε όλες τις ημέρες της καλοκαιρινής σας άδειας μαζί αλλά να αφήσετε κάποιες ημέρες (αν αυτό γίνεται προκειμένου να οργανώσετε κάποιες μικρές αποδράσεις και μέσα στο φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Οργανώστε τις υποχρεώσεις που έχετε σε σπίτι και γραφείο ώστε η προσαρμογή σας να γίνει πιο εύκολα.

Επαναφέρετε σιγά- σιγά το ωράριο που είχαν πριν. Κοινώς ελαττώστε σιγά- σιγά τα ξενύχτια.

Κάντε μια μικρή εκδρομή ακόμα και το πρώτο Σαββατοκύριακο με το που θα επιστρέψετε.

Εντάξτε στην καθημερινότητά σας ευχάριστες υποχρεώσεις που σας ικανοποιούν και σας ομορφαίνουν την ζωή.

Σαφώς το καλοκαίρι δεν τελείωσε, αλλά καλού-κακού ας τα γνωρίζουμε αυτά καθώς το φθινόπωρο πλησιάζει ανοίγοντας δειλά-δειλά την αγκαλιά του!!!

Ήρεμη, γαλήνια και προπάντων , με πολλά χαμόγελα , επιστροφή για όλους!!!

Με ιδέες από

Ο Οργανισμός «Αθηνά»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Σχόλια

Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *