ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Νάντια Σερεμετάκη: ” Η Μανιάτισσα διεθνής Διδάκτωρ”

Η Κων/να-Νάντια Σερεμετάκη ειναι ανθρωπολόγος με 25ετή ερευνητική – συγγραφική και διδακτική πορεία στην Πολιτισμική, Κοινωνική και Εφαρμοσμένη Ανθρωπολογία. Το διεπιστημονικό συγγραφικό έργο της εχει χαρακτηριστεί ως πολυσχιδές, καινοτόμο και διαχρονικό. Διδάσκεται στα ξένα πανεπιστήμια σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα των Πολιτισμικών Σπουδών και Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών αλλά και την Συγκριτική Λογοτεχνία και τις Καλές Τέχνες από το 1992.

Η Καθ. κα Νάντια Σερεμετάκη
Η Καθ. κα Νάντια Σερεμετάκη

“Η Νάντια Σερεμετάκη είναι εγγονή του Θεόδωρου Σερεμετάκη, από το Σταυρί Μάνης, φιλόλογου, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής και Διευθυντής της Εμπορικής Σχολής Καλαμάτας, και κόρη του Παναγιώτη Σερεμετάκη και της Σοφίας Κωνσταντινέα από το Αρχοντικό Αβίας.  Ο οικογενειακός τάφος των Σερεμετάκηδων βρίσκεται στο Σταυρί”.

Βιβλία και άρθρα της αλλά και ποίηση, γράφει τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα – έχει δε πραγματευτεί θέματα πολιτισμικής μετάφρασης τόσο στα βιβλία της όσο και σε άρθρα. Έχει διδάξει σε γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου, και από το 2008 διδάσκει και στην Ελλάδα, στο Παν/μιο Πελοποννήσου, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

Συνδυάζει πλούσια ερευνητική δράση σε διάφορα μέρη του κόσμου με έντονη εξωπανεπιστημιακή, δημόσια – παιδαγωγική παρουσία, και έχει λάβει διακρίσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα:

ilinois__OK

Η έντονη εξω-πανεπιστημιακή της δράση και παρουσία επεκτείνεται και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Οιτύλου Μάνης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας την καλεί το 2000 να εκφωνήσει τον Πανηγυρικό Λόγο για την επέτειο της Μάχης του Δυρού (πρώτη γυναίκα πανηγυρικός ομιλητής στη Μάνη) και της απονείμει τιμητική πλακέτα για το έργο της.

Ο Δήμος Καλαμάτας με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας της αναθέτει τη δημιουργία σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων το 1996 και η μνημειώδης εκδήλωση της 10ης επετείου των σεισμών. Η μεθοδολογία και η φιλοσοφία της τελευταίας θα προκαλέσει ενδιαφέρον και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων θα τα παρουσιάσει στη Σχολή Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (University of Southampton) στην Αγγλία, στη Σχολή Επικοινωνίας και Πολιτισμού του παν/μιου της Νέας Υόρκης ( New York University) στις ΗΠΑ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιέννης στην Αυστρία, κ.α

Σχόλια

Δείτε  Ο Μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος για την Μάνη.
Όμορφη Μάνη
H Iστοσελίδα Όμορφη Μάνη έχει σαν στόχο να αναδείξει σε ένα πιο ευρύ κοινό την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μάνης.Ειδήσεις, φωτογραφίες, κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορούν την Μάνη , μπορείτε να μας τα αποστείλετε στο mail omorfimani@gmail.com και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε άμεσα με την αναφορά της πηγής.Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη.
http://www.omorfimani.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *